Toc d'atenció del Parlament Europeu a Espanya. El comitè d'Economia de l'Eurocambra ha donat llum verda aquest dimecres a un 'informe que reclama a la Comissió Europea una revisió de l'acord aeri entre Espanya i Rússia, que establia que només els vols amb origen i destinació Madrid podien sobrevolar el cel transiberià. És a dir, no autoritzava l'aeroport del Prat com a porta d'entrada i sortida a Japó.

El text sobre competència a la UE, presentat per l'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa, inclou un punt en el qual se sol·licita a l'executiu comunitari que examini el conveni bilateral per permetre que els vols que travessen Sibèria no només ho puguin fer des de Madrid, sinó també des de Barcelona. La comissió parlamentària ho ha aprovat per una extensa majoria de 49 vots a favor i només 5 en contra.

Aquest, però, només és el primer pas ja que, tot i haver estat aprovat pel comitè d'economia, encara ha de ser votat pel Plenari en la sessió programada a l'abril

En aquest sentit, dona la benvinguda a què el govern espanyol "es prepari per obrir l'acord aeri entre Espanya i Rússia per permetre vols directes entre Barcelona i Tòquio".

L'informe també demana que s'obri la competència en el sector del transport per completar el mercat únic i crida la Comissió Europea a "monitoritzar la situació dels estats membres en què les xarxes de ports i aeroports són gestionades a través de monopolis", com passa per exemple amb Aena i Puertos del Estado.