El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha criticat que els diferents governs espanyols "hagin volgut que l'economia catalana anés malament” en el programa de Justo Molinero, El Jaroteo de Radio Teletaxi.

Tot i que el context de l’econòmic i financer és encara molt complicat, Junqueras s’ha marcat el principal repte pel futur: "El creixement econòmic no reverteix adequadament en la nostra societat", situació que assegura que estan intentant revertir en els àmbits de l’ensenyament, de l’educació i de l’administració pública, amb la recuperació progressiva de la paga extra.

Es tracta d’un procés lent perquè, segons Junqueras, el Govern espanyol no compleix amb els seus compromisos, com els límits d’endeutament de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, i “en lloc de traspassar la part proporcional dels impostos que paguen els catalans, ho presten al Govern català amb interessos”. A més, ha recordat que “Catalunya té les arques buides, perquè qui les omple és Cristóbal Montoro”.

La Catalunya del futur

Preguntat per la reforma del sistema de pensions, Junqueras s'ha mostrat preocupat per la crisi demogràfica que experimenta Catalunya des de fa anys, fet que impedeix la continuïtat del sistema de pensions tal com fins ara s'ha concebut. De la mateixa manera, ha apuntat que "el deute per càpita augmentarà" pel que "s'ha de tenir una actitud responsable en la generació de deute".

Cap menció a Rufián

Justo Molinero no ha fet cap referència al líder dels republicans al Congrés, després que el passat diumenge assegurés que Gabriel Rufián "és un idiota. A mi no m'agrada i no em cau bé". Tot perquè el cap de llista d'ERC a la cambra baixa havia utilitzat el terme xarnego per referir-se a ell mateix durant en el seu discurs en la sessió d'investidura de Pedro Sánchez.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat