Ni una setmana després de la compra de Twitter, Elon Musk ja ha començat a plantejar canvis per l'aplicació, els quals no han agradat a tothom. El nou Twitter de Musk vol cobrar 20 euros per obtenir i mantenir el compte verificat a la xarxa social, una eina que va néixer per lluitar contra els comptes que es feien passar per persones i organitzacions reconegudes. Fins ara, la verificació s'ha de sol·licitar de manera manual seguint un procés per demostrar que aquella persona és qui realment diu ser. Amb el pas del temps, tenir un compte verificat s'ha convertit en un reconeixement dins la plataforma i és precisament per això que Musk proposa fer-ho de pagament. El magnat i nou propietari de l'aplicació ja va advertir que volia obtenir ingressos i aquesta pot ser una de les vies per aconseguir-ho. 

La verificació passarà a ser de pagament

Musk va compartir en una piulada aquest diumenge que "tot el procés de verificació" de la xarxa social estava sent renovat "ara mateix". Segons han explicat diversos mitjans internacionals, la idea del magnat és vincular aquest símbol blau amb el servei de subscripció de pagament Twitter Blue, el qual en l'actualitat val 5 euros i permet tenir accés a més funcions. Aquesta versió prèmium de Twitter, però, pujaria de preu fins als 20 euros, amb la introducció de noves eines, entre les quals es trobaria poder tenir el compte verificat. Els usuaris que ja tenen el perfil amb el símbol blau tampoc s'escapen d'aquesta nova política i hauran de pagar per mantenir-lo. De fet, tindran un termini màxim de 90 dies per subscriure's, si no volen perdre la verificació

tuit musk verificació
Tuit Elon Musk

Mecanisme per incrementar els ingressos de Twitter

Elon Musk ja va explicar que volia incrementar els ingressos de l'aplicació i convertir aquesta funció a pagament pot ser la manera. Segons les xifres de Twitter, la xarxa social compta amb més de 420.000 usuaris verificats arreu del món i, en el cas que tots acceptessin pagar la quota, suposaria uns ingressos de prop de 8,5 milions d'euros mensuals. L'aposta del magnat per aquesta quota de pagament és total i, segons han informat, ha posat un termini límit als seus treballadors per tal que l'implementin. De fet, Musk hauria fet un ultimàtum: si el 7 de novembre no està disponible, podrien ser acomiadats. Aquesta dràstica mesura pot sorprendre, però des de l'entrada de Musk a Twitter ja hi han hagut diversos acomiadaments. 

Musk es va convertir en propietari de Twitter per 44.000 milions de dòlars

Elon Musk va convertir-se en el nou propietari de Twitter el passat 27 d'octubre. El propietari de Tesla i Space X va adquirir la xarxa social per un total de 44.000 milions de dòlars, només un dia abans del termini imposat per una jutgessa, si volia evitar anar a judici contra l'empresa. I és que Musk va anunciar el passat mes d'abril que comprava la xarxa social, però temps més tard se'n va desdir i l'empresa va decidir demandar-lo. La jutgessa va establir el 28 d'octubre com a data límit perquè el magnat formalitzés la compra i, finalment, així ho va fer, acceptant les condicions inicials de Twitter.