El llançament de NeWind Foods, primera marca de productes de proteïna vegetal d'elaboració a Espanya, suposa l'entrada al mercat espanyol d'una nova generació d'aliments 'plant based' que "reprodueixen tota l'experiència de sabor i textura de productes de proteïna animal o derivats de la mateixa".

NeWind Foods assenyala que busca liderar un mercat creixent a través d'"una completa gamma" de productes de proteïna vegetal congelats, sense conservants ni colorants artificials.

La nova marca, que neix amb l'objectiu de "fer accessible la categoria i democratitzar el seu consum", respon a la demanda d'un consumidor "cada vegada més interessat per una alimentació més variada i compromès amb l'equilibri i la sostenibilitat del planeta". Segons dades de 'Protein Ingredients Global Business Review 2018/19-23', aquesta demanda es veurà incrementada a Europa fins i tot un 57% el 2023.

"El departament de I+D+i porta dos anys treballant en la recerca d'una nova generació de productes a base de proteïna vegetal que aportessin valor afegit i una nova experiència de consum a la societat", afirma Juan Lizariturry, conseller de NeWind Foods.

Afegeix que, "en aquest sentit, els nostres productes van dirigits a un públic molt transversal, no només vegans o amb diferents hàbits de vida que vulguin millorar la seva dieta, sinó també a persones que vulguin provar aliments nous i equilibrar la ingesta de proteïna vegetal davant l'animal i contribuir així a l'equilibri del planeta."

NeWind Foods, amb projecció nacional i internacional, es troba immersa en la fase de comercialització de les primeres referències, amb una estratègia de distribució dirigida tant a supermercats i cadenes de distribució i alimentació, com al sector de la restauració.

El llançament de NeWind Foods, marca amb fabricació de productes 'plant based' 100% a Espanya amb una forta aposta pel 'food tech', compte amb el suport del partnership de més de 10 anys d'Aviko/Eurofrits. Aviko, especialitzat en solucions globals al mercat de productes derivats de la patata, i Eurofrits, empresa espanyola de fabricació de productes precuinats congelats per a grans superfícies d'alimentació tant a Espanya, com Europa i la resta del món.

NeWind Foods va asseverar que el reconeixement d'ambdues companyies en la categoria de productes congelats i la seva capil·laritat internacional permetran accelerar el procés d'expansió de NeWind Foods fora d'Espanya.

En una primera fase, NeWind Foods ha llançat 5 referències de productes, quatre d'elles amb sabor a pollastre, elaborades a base de proteïna cent per cent vegetal de pèsol, soja i blat i una referència amb sabor a boví, elaborada a partir de proteïna cent per cent vegetal de pèsol. Un portfoli que s'anirà incrementant abans de l'estiu amb la incorporació de noves referències tant amb sabor i textura de pollastre i boví, com de nous sabors.

La planta en la qual s'elaboren els productes de NeWind Foods, ubicada a Burgos i que compta amb la màxima puntuació en les certificacions IFS / BRC AA+, ocupa 160 persones i compta amb 3 línies de producció amb la tecnologia més avançada i una capacitat de producció de 18.000 tones a l'any. Adaptada als "més alts estàndards de qualitat i seguretat alimentària" i emmarcada en la línia de treball a favor del medi ambient de NeWind Foods, compte amb diferents iniciatives orientades a impulsar el seu desenvolupament sostenible. Entre d'altres, la utilització d'energia elèctrica de fonts 100% renovables o una gestió circular dels residus generats. Així com l'ús d'envasos i embalatges primaris més sostenibles i de cartró secundari 100% reciclats.