La directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​Anna Mercadé, ha presentat l'associació 50a50 perquè les dones comparteixin llocs de responsabilitat amb els homes.

Segons Mercadé, la meta de l'associació és el "colideratge" de les institucions, amb el principal objectiu d’aconseguir un 50% de dones en el proper ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​que preveu celebrar eleccions en els pròxims mesos.

Ha destacat que les dones tenen un lideratge "transformador" i ha demanat la col·laboració d'associacions d'empresàries i directives per a no perdre l'oportunitat d'entrar a les institucions i complir els objectius d'igualtat de gènere fixats en l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

La maternitat "no és un obstacle"

La degana de l'Icab, Maria Eugènia Gay, ha identificat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a referent per a moltes dones a l’hora de demostrar que és possible "ser mares i liderar un projecte com l'Ajuntament", i ha defensat que la maternitat no s'ha de prendre com un obstacle.

Gay ha recordat que no va ser fins a 1963 que una dona va accedir la junta de govern de l'Icab, i ha ressaltat la importància que les dones ocupin espais de responsabilitat per prendre decisions que afectin el dia a dia, com "canviar lleis".

Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha tancat l'acte afirmant que la dona ocupa llocs de primer nivell en l'àmbit empresarial i que, si bé hi ha la llei d'igualtat del Parlament, "cal complir" amb els compromisos que marca.