La multinacional espanyola Naturgy ha entrat en EUA amb la compra d'una companyia de renovables especialitzada en energia solar i emmagatzemament, segons ha informat la companyia aquest matí en un comunicat.

Naturgy ha precisat que ha comprat el 100% dels interessos econòmics d'Hamel Renewables, una plataforma de desenvolupament d'energia solar i emmagatzemament als Estats Units, i que gràcies a aquest acord preveu invertir fins a 1.800 milions de dòlars- uns 1.485 milions d'euros, al canvi actual- als EUA durant els pròxims cinc anys.

Com a part de l'operació, Naturgy ha firmat un acord de desenvolupament de cinc anys amb la companyia nord-americana Candela Renewables, la qual té gran experiència en projectes solars i d'emmagatzemament d'energies als EUA. D'aquesta forma, Naturgy entra al mercat nord-americà de les renovables amb un soci de desenvolupament de primer nivell.

Inversió als EUA

Naturgy ha adquirit una cartera de projectes d'energia solar de 8 GW i 4,6 GW de projectes d'emmagatzemament d'energia ubicats en nou estats del país, dels quals un total de 25 projectes, que sumen 3,2 GW solars i 2 GW d'emmagatzemament, podrien ser operatius abans de 2026.

El propòsit de Naturgy és invertir 1.800 milions de dòlars als EUA per disposar d'una potència operativa d'1,6 GW el 2025, i manté oberta la possibilitat de desenvolupar la resta de projectes del vehicle adquirit fins a un total de 8 GW d'energia fotovoltaica fins a 2030.

En un comunicat, el president de la companyia, Francisco Reynés, ha destacat que l'acord és un "pas significatiu" per avançar en els objectius estratègics de Naturgy. "Es fa a més incorporant una cartera de bons projectes en diferents estats de maduresa, així com un equip de professionals de demostrada excel·lència en el camp del desenvolupament", ha afegit Reynés.

Passos estratègics

L'entrada al sector de les renovables als EUA encaixa perfectament amb l'estratègia de la multinacional espanyola, que vol reforçar el seu perfil renovable i també la seva presència en països estables, i que ultima el seu nou pla estratègic.

En paral·lel, ha dut a terme diverses desinversions, com la venda a finals de 2020 a la xinesa State Grid International de la seva participació del 96,04 % en la Companyia General d'Electricitat (CGE) de Xile per un import de 2.570 milions d'euros o el pacte amb la italiana ENI per sortir d'Egipte.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat