L'expresident de CatalunyaCaixa i exvicepresident del Govern espanyol Narcís Serra ha assegurat que hauria estat millor reflotar CatalunyaCaixa i treure-la endavant, com es va fer amb Bankia, "abans de vendre-la a un gran banc a baix preu".

Durant la seva compareixença aquest dimecres davant la comissió del Congrés que investiga la crisi financera i el rescat bancari, Serra s'ha referit a la situació de CatalunyaCaixa i ha atribuït la seva situació a la crisi financera, "la més gran des dels anys 30 i que ningú va poder preveure".

Segons la seva opinió, amb la caixa catalana va passar una cosa semblant que amb Bankia, per la qual cosa hauria estat més rendible per a la societat espanyola reflotar-la, treure-la endavant i no vendre-la a preu molt baix.

En declaracions als periodistes a la seva sortida de la Comissió, Serra ha puntualitzat que "no es tractava que els gestors fossin però o menys hàbils", ni d'avaluar de forma errònia els riscos, sinó de si es van basar més o menys en el sector de la construcció.

Rendibilitat immobiliària

Fins a 2007, ha afegit, l'immobiliari va donar molta rendibilitat a les caixes a costa del risc, però cap gestor "va poder preveure el que passaria”.

Narcís Serra, que va ser vicepresident del Govern amb Felipe González entre 1991 i 1995, va arribar a la presidència de CatalunyaCaixa deu anys després de deixar la política, després d'uns anys centrat en el sector privat, com a conseller de les filials de Telefónica al Brasil i Xile.

El 2005 es va posar al capdavant de CatalunyaCaixa, fruit de la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona, entitat que va rebre un total de 13.221 milions d'euros en ajudes públiques.