Ja ha començat el compte enrere per donar el tret de la sortida a la dotzena edició del Mobile World Congress (MWC) que es celebrarà a Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març. Però aquest no serà un congrés qualsevol ja que les empreses catalanes hi seran més presents que mai. Fins i tot per damunt de la fita somniada de les 100 empreses. 

"El 2017 serà l'any que hi haurà més empreses catalanes participant al Mobile", ha assegurat el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en l'acte de presentació de les activitats que ha tingut lloc al Mobile World Center. Poc després, ha donat la dada que tothom esperava: 105 empreses catalanes (17 més que en l'edició de l'any passat), de les quals 68 estaran ubicades al pavelló que la Generalitat tindrà a la part central del saló. Com a recordatori, una altra dada: l'any 2005 van participar-hi 17 empreses catalanes. 

En aquest sentit, Baiget ha afegit que l'MWC "no és només un aparador sinó que ha de ser una oportunitat per a les empreses catalanes que vulguin participar-hi". Segons el conseller, es tracta d'afavorir la presència d'empreses catalanes al congrés més gran de mòbils del món alhora que s'impulsen els contactes entre la Generalitat i la resta d'administracions i empreses.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat ''la bona sintonia que no es dona en masses ocasions'' entre les tres administracions que formen part del patronat de la Fundació Mobile World Capital: l'administració central, el Govern i l'Ajuntament. Així mateix, l'alcaldessa ha defensat que s'hauria d'utilitzar la tecnologia per fomentar la cohesió social i lluitar contra la desigualtat.