Ja és oficial: Elon Musk està al capdavant de Twitter. Després d'haver-se fet enrere amb la compra de la plataforma i veure's obligat per la justícia a complir amb la seva paraula, Musk ha comprat l'empresa. Deixant ràpidament enrere els moments de dubte que va tenir i fent com si no haguessin succeït, el multimilionari ha pres les regnes de Twitter i ha començat per acomiadar de males maneres als seus màxims executius. A més, alguns mitjans econòmics, apunten que Musk ha confirmat que vol que tornin els usuaris que anteriorment s'han fet fora de la plataforma per violar condicions de la xarxa social

Diversos mitjans com The New York Times, The Washington Post, Bloomberg i la CNN han citat fonts anònimes pròximes a l'antiga directiva que han explicat la situació. Els acomiadats són el conseller delegat, Parag Agrawal; el cap financer de Twitter, Ned Segal; la màxima responsable legal i de polítiques, Vijaya Gadde; i l'advocat principal de la signatura, Sean Edgett. Les formes amb què Musk els ha fet fora també han deixat molt a desitjar segons narren aquestes fonts. Com a mínim un dels executius ha estat escortat per membres de seguretat fora de les oficines centrals de Twitter a petició del mateix Musk. 

A més, una de les preocupacions que hi havia al voltant de la plataforma si Musk la comprava era que faria de les polítiques que persegueixen els discursos d'odi. El propietari de Tesla i SpaceX ha estat molt crític amb les polítiques de Twitter que prohibien discursos extremistes i alguns mitjans econòmics apunten que es prepara per aixecar el bloqueig que la plataforma ha imposat a alguns usuaris. El tuit que ha fet poc després de ser oficialment el propietari fa pensar que aquestes són les passes que podria seguir Musk, ja que ha dit: "L'ocell s'ha alliberat". 

Entre els noms que ressonen que podrien tornar a Twitter està el de Donald Trump. El passat mes de maig, Mus va afirmar que permetria que Trump tornes a la xarxa social. "Revertiria el veto a Trump. Òbviament, encara no soc el propietari de Twitter, així que això no és una cosa que passarà definitivament", va assegurar en una conferència organitzada per Financial Times. Tanmateix, l'expresident dels Estats Units no va mostrar interès a tornar a la plataforma de l'ocell. En canvi, Trump va aprofitar l'ocasió per promocionar la seva xarxa social: Truth Social.

Un favor a la humanitat, segons Musk

Just després de comprar la companyia, Musk ha afirmat que no ho ha fet per "guanyar més diners", sinó que ho fa per "ajudar a la humanitat". Un favor a la humanitat que estava a punt de no fer quan es va fer enrere per comprar la plataforma fa uns mesos. Finalment, amb una jutgessa darrera, ha fet el pas i ara afirma que "és important per al futur de la  civilització tenir una plaça digital comuna on es puguin debatre un ampli espectre de creences de forma sana, sense recórrer a la violència". Una violència que no planeja impedir a través de l'actual política d'expulsió de la plataforma, però que no ha detallat com prohibirà.