Moody's veu positiu per al ràting de CaixaBank i Banc Sabadell el canvi de seu social fora de Catalunya arran de la incertesa pel procés d'independència. L'agència de qualificació considera que la decisió garanteix que els dos bancs continuïn a l'Eurozona i beneficiant-se de l'accés a la liquiditat del Banc Central Europeu, així com de la protecció dels Fons de Garantia de Dipòsits de l'estat espanyol. "Els trasllats són positius per al ràting i la solvència de CaixaBank i Banc Sabadell perquè garanteixen que els seus clients i creditors continuaran sota el marc legal d'Espanya i de la UE si Catalunya s'independitza", afirmat Moody's aquest dilluns en un comunicat.

No obstant això, l'agència de qualificació creditícia opina que la possibilitat d'una independència de Catalunya és "baixa" i l'expectativa és que "continuï formant part d'Espanya i no es converteixi en un estat sobirà independent".

Moody's afegeix que encara que l'executiu català declari la independència de manera unilateral hi ha l'obstacle principal és "la ferma i sostinguda oposició del govern espanyol, acompanyada de totes les eines legals i constitucionals disponibles". Banc Sabadell va acordar dijous passat traslladar la seva seu social de Barcelona a Alacant, mentre que CaixaBank va prendre la decisió divendres i va optar per canviar la seu social de Barcelona a València.

Segons l'agència de qualificació, les dues entitats disposen de "sòlids amortidors de liquiditat": un 17% del total d'actius consolidats en el cas de CaixaBank i un 13% per al Banc de Sabadell, a data de 30 de juny del 2017. Moody's veu "probable" que les tensions a Catalunya continuïn i puguin conduir a la volatilitat en el finançament i l'activitat empresarial, però no alerta de cap efecte material immediat –de moment- per a d'altres bancs espanyols.