El president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, ha assegurat en la conferència Nueva Economía. Fórum Europa, que ara per ara no preveu noves eleccions, i creu "que és possible un govern d'esquerres a curt termini", en què ell hi inclou Esquerra Republicana, JxCat i la CUP. 

Respecte les tensions amb la patronal terrassenca Cecot, Montellà ha dit que "no opino sobre patronals externes a Foment", deixant clar que Cecot -ara per ara- no en forma part. 

La vaga del 8 de març

Gay de Montellà ha fet un repàs del context actual, afirmant que "Catalunya ha de ser el millor aliat d'Espanya" i ha criticat la vaga convocada pel 8 de març, Dia de la Dona, assegurant que no es tracta d'una vaga econòmica, sinó política, i que "no hi estem d'acord". 

Així doncs, s'ha mostrat contrari a l'aturada general de dues hores convocada pels principals sindicats per al pròxim 8 de març assegurant que no es tracta d'una vaga per raons econòmiques. En aquesta línia, s'ha mostrat preocupat pels problemes que pugui comportar la mobilització i l'afectació que pugui tenir en la mobilitat dels ciutadans durant aquesta jornada.

En el cas que es produïssin aquests problemes, Gay de Montellà ha apuntat la possibilitat que es poguessin considerar com una "alteració de l'ordre públic".

Fuga d'empreses

Respecte la fuga de les empreses catalanes que han canviat la seu de lloc, Montellà ha assegurat que "no hem de mirar al passat, sinó que hem de valorar com hem de tornar" i ha explicat que el que cal és fer "un pacte amb les institucions i que Catalunya recuperi les empreses que ha perdut". 

La marxa "massiva" d'empreses no respòn, segons el president, a una conjuntura econòmica normal i per això "cal tornar tan aviat com poguem a la normalitat". En aquest sentit, Montellà ha declarat que "anima" a tots els partits a donar suport als pressupostos i anar cap a un context de normalitat. 

Ha assegurat que "Catalunya té els fonaments sòlids per seguir creixent perquè els principals indicadors demostren que el dinamisme i l'activitat empresarial catalana han permès consolidar la recuperació econòmica a Espanya". Així doncs, assegura que si la tendència de l'economia catalana segueix positiva, Catalunya "pot trigar uns anys", però s'acabarà recuperant. 

El procés

Com ja havia reiterat en altres ocasions, Gay de Montellà ha recordat que "jo no sóc independentista, sóc catalanista", assegurant que no considera que ara sigui "el moment per Catalunya", perquè segons diu, Europa és encara "molt jove" i que cal esperar. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat