La vaga feminista del 8 de març comença a agafar forma, i així ho demostren els noms de la política —especialment dones— que no han dubtat a sumar-s’hi.

Des d’ERC, passant pels comuns, fins a la CUP. Fins ara, només els líders d’aquests partits —tots d’esquerres— s’han afegit a la vaga, que s'està gestant des de fa prop d’un any i a la qual donen suport la CGT, la CNT i la Confederació Intersindical. Els sindicats majoritaris (UGT i CCOO) també han anunciat que faran aturades parcials durant la jornada, que coincideix amb el Dia Internacional de la Dona.

Tècnicament, a la vaga general s’hi poden sumar homes i dones, però l’organització té clar que qui ha de deixar de treballar són només les dones. "Precisament el que volem és visibilitzar que si ens aturem nosaltres, s’atura el món. Si volguéssim una altra cosa, cridaríem a una vaga a tothom", ha assegurat Justa Montero, històrica activista catalana del moviment feminista.

Malgrat això, el líder d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ja ha anunciat que se sumarà a la vaga:

Tampoc no hi faltarà la secretària general dels republicans, Marta Rovira, que ha destacat que “queda molta feina per fer per assolir una societat plenament igualitària”:

L’única dona de la Mesa del Parlament, Alba Vergés, també d’ERC, ja ha dit que hi serà el 8-M:

Pel que fa als comuns, no hi faltarà la portaveu de Catalunya en Comú – Podem al Parlament, Elisenda Alamany, que reclama “caminar juntes i trencar tots els silencis”:

També farà vaga la diputada del mateix partit, Marta Ribas, perquè “la igualtat sobre el paper ha de passar a ser real”:

En aquest sentit, cal dir que Catalunya en Comú, com a partit, s'ha afegit a la mobilització.

De la seva banda, la regidora de la CUP a Barcelona i exdiputada al Parlament, Eulàlia Reguant, es plantarà el 8-M perquè “els pobles no seran lliures fins que les dones no siguin lliures”:

La CUP de Barcelona en el seu conjunt també s’ha afegit a la vaga:

Arrimadas no farà vaga

Els noms anteriors contrasten amb el de la líder de Cs, Inés Arrimadas, que ha anunciat que no farà vaga perquè creu que "amaga qüestions ideològiques":

Aquestes declaracions van costar no poques crítiques a la xarxa a la també diputada al Parlament.