El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, ha criticat la decisió de Foment del Treball de “suspendre temporalment” com a soci a la patronal vallesana. Abad assegura que aquesta decisió “vulnera els estatuts de Foment” perquè la possibilitat de suspendre de la condició de soci a una patronal “no hi està prevista”, i diu que emprendran accions legals.

“Avui és un dia molt trist per Foment”, ha assegurat Abad en declaracions a ElNacional.cat. Aquesta decisió “fa perdre força, credibilitat i mostra desunió” a Foment, i “nosaltres, que ens sentim Foment, estem molt decebuts”.

Un Foment "liderat des del despotisme"

Abad s'ha mostrat enutjat per la manera en com s'han fet les votacions, ja que "el president no ha donat ni opció a vot secret", sinó que s'ha fet a mà alçada. Primer, diu, "Gay de Montellà ens volia expulsar, però després no ho ha vist clar i ha proposat votar la suspensió". Una votació que ha estat votada a favor per 26 representants, 12 vots en contra i 8 abstencions, i la propera Assemblea de Foment encara ha de ratificar aquest acord. 

El president de Cecot ha asseverat que aquests fets denoten un Foment "liderat des del despotisme". Assegura que el que caldria és una integració "viva i real" dels socis de Foment, cosa que "aconseguiria tenir una organització més integrada". 

La candidatura a la presidència, intacta

Antoni Abad s'ha mostrat convençut que aquesta suspensió "no anirà més enllà", primer perquè "vulnera els estatuts" i a més, perquè "no fa bé a ningú". Davant l'escenari, el president de Cecot ha confirmat que la voluntat de presentar-se a presidir la propera legislatura de Foment del Treball segueix en peu, perquè, segons diu, "de moment no ha canviat res".

El president de Cecot ha asseverat que Foment i la seva presidència necessiten un canvi, ja que el que ha de fer és "una integració real del sector empresarial que lluiti pels seus interessos, el creixement econòmic, la inversió...", i no descarta "de cap manera" presentar-se, tal com ja va anunciar fa mesos, a rellevar a Joaquim Gay de Montellà. 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat