La polèmica generada aquest dia del Treballador per les paraules del xef Jordi Cruz continua donant molt de sí. El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, té clar que "no és acceptable" que un becari treballi sense cobrar res perquè considera que "la feina ha de tenir una retribució", així com que "un negoci de restauració té un marge que s'ha de defensar davant del client i no eliminant costos laborals".

Així ho ha dit avui a Els matins de TV3, on ha defensat que els salaris estiguin "vinculats a la productivitat", però no s'ha mullat a parlar sobre els contractes "precaris" que continuen estant a l'ordre del dia; i, en aquest sentit, només s'ha lamentat que "un 42% dels joves no troba lloc de treball, és la gran dificultat de la societat".

El president de Foment, que ha volgut deixar clar que no vol desigualtats, ha fet una crida a "confiar en l'economia, en l'activitat industrial, en el món empresarial i en la persona" i ha volgut calmar els ànims dels treballadors assegurant que "la majoria d'empreses superaran l'1% d'increment salarial, anirà per sectors". De moment, la seva prioritat és "dialogar amb els sindicats".

Una regió no tan potent

Montellà ha posat damunt la taula que, a parer seu: "Catalunya està molt lluny de ser una regió tan potent com per situar-nos entre les millors d'Europa", alhora que, en una clara al·lusió a la pluja d'inversions anunciada per Mariano Rajoy i després rebaixada, s'ha lamentat que "totes les inversions de l'Estat han estat entre un 30-50% per sota, però Catalunya més, entre un 40-50%".

Precisament per això ha destacat que Foment ha creat un observatori de seguiment de les obres del corredor mediterrani perquè "és una obra molt important", una obra que, ha recordat, "s'hauria d'haver fet en un període molt inferior".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat