Barcelona reitera l'aposta pel 5G i la voluntat de ser una capital tecnològica de referència. La Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ha celebrat avui una nova reunió del seu Patronat focalitzada en l’impuls del nou programa, Digital Future Society, que neix com una proposta d’empoderament ciutadà per a impulsar el progrés social a través de l’economia digital.

En aquest sentit, i "aprofitant l'atractiu del Mobile World Congress" (MWC), la Fundació vol organitzar un fòrum mundial per debatre sobre els reptes socials que planteja la tecnologia, sobretot en l'àmbit de l'economia digital. Amb tot, s'espera que el primer fòrum se celebri el 2019 amb la intenció de buscar "solucions concretes per la gent". 

El Mobile, "indubtablement" barceloní 

John Hoffman, conseller delegat de GSMA, l'organitzadora del Mobile, ha assegurat que "Barcelona ha de creure en el seu potencial i confiar en el seu futur". Seguidament, l'alcaldessa Ada Colau ha assegurat que "mai ningú ha qüestionat la continuïtat del Mobile a la ciutat de Barcelona", afegint que "els mateixos organitzadors diuen que el MWC ha crescut des que està a la nostra ciutat, tot i que hem passat un any difícil". 

"Avui reiterem que seguim compartint les mateixes estratègies" ja que "no només és un saló positiu per l'economia" sinó també perquè "creiem molt en el nostre sector tecnològic i volem augmentar la cooperació en aquest sector aprofitant el MWC". 

D'altra banda, des de MWCapital han explicat que tot i les turbulències polítiques, "Barcelona ha demostrat resiliència, capacitat de superar moments difícils i és una ciutat que les empreses hi troben seguretat per créixer". 

Aposta pel 5G

Ja fa temps que Barcelona aposta per ser un 'hub' del 5G del sud d'Europa. La Fundació assegura que "volem pensar nous reptes, volem ser la capital del 5G alhora que un observatori de reflexió per avançar i veure com democratitzem aquests avanços", expliquen. 

Aquest observatori -que anomenen Observatori Nacional 5G- es va crear fa uns mesos per reflexionar sobre l'impacte social de l'economia digital i per analitzar quines experiències d'aquest tipus existeixen en organismes internacionals com Nacions Unides o el World Economic Fòrum.