La pandèmia ha obligat els organitzadors del Mobile World Congress a ajornar una vegada més l'esdeveniment. GSMA ha anunciat aquest dimecres la seva decisió que finalment —i sense perspectives que torni a canviar de data— se celebri entre els dies 28 de juny i 1 de juliol. El president del MWC, John Hoffman, ha indicat també que s'espera que els avenços enfocats a trobar una vacuna per al coronavirus puguin assegurar una trobada segura. En un inici, aquesta fira estava previst que se celebrés de l'1 al 4 de març.

MWC 1440x808

El directiu ha expressat que espera una assistència de més d'un 78% de les grans empreses que assisteixen habitualment al Mobile, per a l'edició del 2021 / ACN

El directiu ha expressat que, per a la pròxima edició, esperen que assisteixi presencialment "molta gent", a més d'un 78% de les grans empreses que assisteixen habitualment al Mobile. Hoffman, optimista, creu que finalment el 83% i el 85% d'aquestes firmaran contractes per poder formar-ne part. D'altra banda, 700 empreses tenen previst mostrar-se en els expositors. "Serà un Mobile 2021 excel·lent perquè la gent vol que tingui èxit", ha afegit.

El GSMA assegura que manté un contacte constant amb tots els seus clients i confia que la resta de participants s'inscriguin a mesura que la situació sigui més clara.

 

Aquest ajornament de data s'ha conegut uns dies després que Integrated Systems Europe (ISE), el congrés audiovisual més gran del món —que es durà a terme per primera vegada en la Fira de Barcelona— decidís celebrar-se el juny del proper any en comptes dels primers dies de febrer, com estava previst.

S'ha reduït entre un 20% i un 35% del personal pel coronavirus

La decisió es va prendre, segons un comunicat del mateix ISE, "després d'un període de consultes amb la indústria i causa de l'impacte de la pandèmia en curs" s'ha decidit posposar l'esdeveniment fins al mes de juny "amb dates que es confirmaran a finals d'aquesta setmana".

El passat 12 de febrer, el Mobile va anunciar que suspenia la seva edició 2020 a causa de la crisi pel coronavirus. Ni la crida a la calma de les autoritats, ni les mesures de precaució que el GSMA van servir per evitar la cancel·lació de l'esdeveniment. Sobre l'afectació que ha tingut el coronavirus en l'organització, GSMA explica que "s'ha hagut de reduir el personal entre un 20% i un 35%".

 

Imatge principal: Mobile World Congress 2019. Foto: Sergi Alcàzar