L'Índex de Confiança Empresarial a Catalunya ha crescut un 1,8% el segon trimestre en relació amb el primer, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut d'Estadística Espanyol. Així doncs, la confiança registrada pels empresaris catalans se situa molt per sobre del conjunt de l'estat espanyol, que ha crescut un 0,4%, el que es tradueix en 1,4 punts per sota de la mitjana catalana.

Catalunya, el segon territori més optimista de l'Estat

Pel que fa a les previsions de cara el segon trimestre de l'any que acaba de començar, els empresaris catalans es mostren força optimistes. Catalunya registra un saldo d'expectatives del 18,7% (la diferència entre optimistes i pessimistes), i es posiciona així com la segona autonomia més optimista de l'Estat, per darrere de les Illes Balears (20,1%). Aquest nombre surt de l'enquesta de l'INE en què pregunta als empresaris si són optimistes o pessimistes de cara els propers mesos, Catalunya també en surt afavorida. Així, el 27,3% dels empresaris catalans són optimistes, el 64,1% qualifiquen els propers mesos com a un període normal, i només el 8,6% és pessimista. El resultat total, doncs, marca un saldo entre optimistes i pessimistes a Catalunya del 18,7%.

Per sectors

El sector industrial i del transport i l'hostaleria són els sectors més optimistes, amb una taxa trimestral de l'1,1%, seguit d'altres empreses del sector serveis, amb el 0,8%. D'altra banda, els empresaris de la construcció redueixen les expectatives en un -0,6% i els del sector comerç -0,3%. 

El 0,4% de taxa de confiança dels empresaris espanyols en el segon trimestre es consolida com la pitjor taxa dels últims tres trimestres.