Mercadona ha tancat l'exercici del 2018 amb un volum de compres a Catalunya de 3.779 milions d'euros, un 4% més que el 2017, una plantilla de 13.125 empleats, amb 230 nous llocs de treball, i 259 establiments. En un comunicat aquest dilluns, la cadena de supermercats ha exposat que la xifra de compres "reflecteix l'aposta sostinguda pel teixit català i, especialment, pel sector agroalimentari".

Sobre la plantilla, Mercadona ha defensat el "compromís que manté amb la generació d'ocupació estable" i ha destacat que en els últims deu anys s'han incorporat uns 4.800 treballadors a Catalunya. Alhora, també ha destacat que ha repartit 49.700.000 d'euros entre els seus treballadors a Catalunya en concepte de prima per objectius, i que s'ha signat un nou conveni col·lectiu i el pla d'igualtat 2019-2023.

Inversió 

La cadena de supermercats ha indicat que ha invertit 151,3 milions d'euros, un 21% més, per obrir nous locals i reformar els existents, i la implementació i optimització de la xarxa logística. En concret, ha desemborsat uns 92,5 milions d'euros en obrir i reformar 40 supermercats, i 24,4 milions d'euros en 61 actuacions.

També ha subratllat als 34,4 milions d'euros destinats a la continuació del nou bloc logístic a Abrera (Barcelona), el magatzem regulador de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) ia la construcció de la plataforma per a la venda en línia a la ciutat de Barcelona , a més de la compra de terrenys a Ripollet (Barcelona), on es vol ubicar un segon centre logístic per a la venda digital a Barcelona.

El primer d'aquests centres serà a la Zona Franca de Barcelona i començarà a operar el proper 12 de juny a alguns codis postals de la ciutat.

Proveïdors catalans

Mercadona ha indicat que manté relació comercial amb 1.800 pimes i 126 proveïdors a Catalunya, tant interproveïdors com a proveïdors especialitzats.

Ha detallat que s'han comprat 56.600.000 de quilos de fruita a empreses de Lleida i Girona com Catafruit, Nufri, Golden Export, Frifruit, Girona Fruits i Fructícola Empordà; i 116 milions de quilos d'embotits a Casa Tarradellas, Embotits Monter, Noel i La Selva.