Meliá Hotels International va perdre 469,6 milions d'euros entre gener i setembre d'aquest any, davant els 101 milions que va obtenir de benefici durant el mateix període de 2019, com a conseqüència de l'impacte que la caiguda de l'activitat per la pandèmia ha tingut en el seu compte de resultats.

En la comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Meliá informa que els ingressos consolidats van sumar en els primers nou mesos de l'exercici 430 milions d'euros, una xifra que representa una disminució del 69% respecte als 1.388,1 milions corresponents al mateix període de 2019. Les despeses operatives es van elevar a 528,5 milions d'euros, amb una reducció del 46,9% davant els 995,4 milions corresponents als nou primers mesos de l'exercici anterior.

L'EBITDA fins al setembre va ser de 98,9 milions d'euros davant els 374,9 milions d'euros en el mateix període de 2019, la qual cosa significa un retrocés del 126,4%. La companyia assenyala que el procés de digitalització intern que ha desenvolupat durant els últims anys ha donat mostra d'haver-se "consolidat en un avantatge competitiu" en generar el 60% de les vendes del grup hoteler amb el 51,5 del total d'habitacions disponibles.

Un escenari de "màxima incertesa"

Des de principis d'any, el deute s'ha incrementat en 102,3 milions d'euros, per situar-se en 396,9 milions, segons Efe. En un escenari que considera de "màxima incertesa" a causa dels rebrots, Meliá Hotels International ha assegurat que manté una liquiditat sòlida per afrontar l'impacte al sector hoteler, i que a tancament de setembre ascendia 442,5 milions d'euros.

"Les restriccions a la mobilitat i a l'aforament dels establiments continuen marcant una feble evolució en totes les àrees geogràfiques, a excepció de la Xina i el Vietnam", apunta el grup. Quant a les perspectives, la companyia hotelera assenyala que "l'absència de visibilitat per al quart trimestre de 2020 s'accentua davant d'un nou confinament iniciat o previsible en alguns mercats —especialment a Espanya, Alemanya i el Regne Unit— si bé la pràctica totalitat dels hotels a Mèxic i la República Dominicana estaran oberts a partir de desembre".

 

Imatge principal: Imatge general de l'Hotel Melià de Sitges. Foto: ACN