El consell d'administració d'El Corte Inglés, reunit aquest dimecres a Madrid, ha decidit per unanimitat nomenar presidenta del Grup a Marta Álvarez Guil, que es converteix en la primera dona al capdavant del gegant espanyol de la distribució. Jesús Nuño de la Rosa, l'anterior president i que ha romàs en el càrrec durant aproximadament un any, i Víctor del Pozo continuaran als seus llocs de consellers delegats de la societat.

El Corte Inglés destaca en un comunicat que amb aquests canvis a la cúpula "avança en el seu compromís amb les millors pràctiques de govern corporatiu". El grup de grans magatzems va iniciar la seva revisió fa ara un any i ha completat el pla de reordenació avui mateix, amb l'adopció d'una nova estructura de govern i executiva que garanteix l'estabilitat del grup a llarg termini.

El nomenament de Marta Álvarez com a presidenta no requereix la seva ratificació en la junta d'accionistes, que se celebrarà el proper 25 d'agost, van explicar Europa Press en fonts del grup.

Marta Álvarez, que juntament amb la seva germana Cristina i a través de Cartera de Valors IASA (societat patrimonial que té el 22,18% del grup) és l'accionista individual més gran d'El Corte Inglés, tutelarà des de la presidència les funcions dels dos consellers delegats del Grup.

Les germanes Álvarez controlen entorn del 15% del capital d'El Corte Inglés a través de l'esmentada societat, en la qual també participen el seu cosí i expresident del grup Dimas Gimeno, la mare d'aquest (Maria Antonia) i el seu oncle César. El principal accionista d'El Corte Inglés amb el 37,39% del capital és la Fundació Ramón Areces, de la qual les dues germanes són patrones.

El nomenament de Marta Álvarez ha comptat amb el suport de tot el consell, en el qual també hi ha presents Cartera Manacor (7%), Corporació Ceslar (9%) els consellers independents, Manuel Pizarro i Fernando Becker, els dos executius, Nuño de la Rosa i Víctor del Pozo, i de l'inversor qatarià Al Thani, que posseeix un 10,3%.

Per a Marta Álvarez, "els dos pilars fonamentals" per tenir èxit al comerç són el producte i les persones. "Per això oferim als nostres clients una experiència de compra excel·lent proposant-los els millors productes, les millors marques i un servei professional i proper. No tinc dubte que en El Corte Inglés comptem amb el millor equip professional, el més competent i el més compromès amb l'empresa," ha emfatitzat.

Separació de funcions

La decisió del consell d'administració, que es produeix després d'un període de reflexió iniciat el 2018, "s'inscriu dins de les millors pràctiques de Govern Corporatiu", segons destaca el grup, i distingeix de forma clara les funcions de la presidenta, que ratifica el seu compromís amb el futur d'El Corte Inglés, de les funcions dels consellers delegats.

Marta Álvarez ha agraït molt especialment a Jesús Nuño de la Rosa la seva generositat per haver-se posat al capdavant d'El Corte Inglés en un moment complex i haver romàs en el càrrec durant aquest any.