Marco Sansavini presidirà Vueling en substitució de Javier Sánchez-Prieto, que rellevarà Luis Gallego a la presidència de Iberia, segons ha acordat aquest dimarts la junta d'International Airlines Group (IAG). En aquesta, s'ha acordat centrar a Barcelona les operacions de llarga distància de la seva filial Level. El nomenament de Sansavini s'emmarca en la reorganització directiva d'IAG anunciada en la junta d'accionistes del grup —que integra British Airways, Iberia, Air Lingus, Vueling i Level— després de la sortida de Willie Walsh com a conseller delegat i la seva substitució per Luis Gallego, fins avui president de Iberia.

Marco Sansavini serà així el nou president i conseller delegat de Vueling, a la qual aportarà la seva experiència de més de 25 anys al sector del transport aeri. Nascut a Bolonya (Itàlia), Sansavini és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Bolonya, Master en Business Administration per l'IMD (Lausanne) i ha exercit de director comercial de Iberia des de finals del 2012. Té dona i tres fills, i entre les seves aficions hi ha dos esports: el tennis i el bàsquet.

Trajectòria internacional

Prèviament, compta amb una extensa trajectòria internacional que va començar a Itàlia. En el sector del transport aeri va començar el 1995, quan s'incorpora a l'equip directiu de KLM ocupant, fins al 2004, diferents càrrecs. Després de la fusió de KLM i Air France, es va traslladar a París, on el 2005 va participar en la creació de la primera unitat comercial integrada a aquesta companyia. Abans d'arribar a Iberia, el 2009 es va incorporar a Alitalia com a director de vendes i distribució, per acabar ocupant el càrrec de director d'estratègia i xarxa.

D'altra banda, en la junta d'IAG s'ha decidit cancel·lar les operacions de curta distància de la filial Level i tancar les seves bases a Viena i Amsterdam, alhora que la filial d'aquesta companyia a França, OpenSkies, estudia el tancament de la base de llarga distància a París. Així mateix, segons s'ha informat la junta d'accionistes, a partir d'ara Level se centrarà en les seves operacions de llarga distància des de Barcelona. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat