Rere l’entramat d’amenaces de l’Estat espanyol contra la Banca Privada d’Andorra per aconseguir informacions bancàries de Jordi Pujol, Artur Mas i Oriol Junqueras, hi apareix el nom de Marcelino Martín Blas, mencionat també pel seu àlies, Fèlix. Es tracta d’una de les persones que van exigir a Higini Cierco i el conseller delegado del banc, Joan Pau Miquel, les dades bancàries de Pujol i companyia.

Però qui és en realitat Marcelino Martín Blas? Doncs ni més ni menys que l’excap d’Afers Interns del Cos Nacional de Policia i un dels noms que apareixen relacionats amb l'Operació Catalunya, destapada pel comissari José Manuel Villarejo, que tenia per objectiu combatre el moviment independentista.

Relacionat amb la filtració de els converses de De Alfonso i Jorge Fernández

Martín Blas va ser cessat per Jorge Fernández Díaz precisament quan investigava alts comandaments policials vinculats al Director Adjunt Operatiu, Eugenio Pino. De fet, la mala relació entre Martín Blas i Pino podria estar també al darrere de la filtració de les converses entre el ministre Jorge Fernández i l’aleshores cap de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.

Al capdavant d’Afers Interns en el moment que hauria efectuat les amenaces contra BPA, la gestió de Martín Blas és pràcticament un secret d’Estat. El seu departament és opac, no se sap ni quants agents té ni amb quins mitjans tècnics i econòmics compta. Segons algunes informacions, almenys des del 2012 ja es dedicava a intentar trobar proves incriminatòries contra el moviment independentista.

Rere els comptes corrents de Mas a Liechstenstein

De fet, Martín Blas estaria al darrera de l’ofensiva d’Interior contra el sobiranisme en ocasió de les eleccions al Parlament del 2012 que va intentar minar la candidatura d’Artur Mas al capdavant de Convergència i Unió. Per fer-ho, Martín Blas va analitzar juntament amb fiscals anticorrupció les possibilitats d’explotar el cas Palau i la seva vinculació amb CiU. És també en aquest moment, en plena campanya electoral, quan surten a la llum els presumptes comptes corrents de Mas a Suïssa i Liechstenstein.

El nom de Martín Blas apareix doncs, relacionat en gairebé tots els afers tèrbols que han incriminat el nacionalisme català dels darrers anys, als quals s’hi afegeix ara la seva relació amb les amenaces a BPA per aconseguir informacions bancàries dels principals líders sobiranistes.