L’índex de preus de consum (IPC) ha pujat a Catalunya cinc dècimes aquest octubre en relació amb el mes anterior, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquest increment s’associa a l’augment dels preus del vestit i del calçat, que reflecteixen el canvi de roba i complements de la temporada d'hivern. La inflació en aquest sector ha crescut un 11,4%. El còmput total, però, des que va començar l'any i fins a dia d'avui és d'una pujada del 0,1% de l'IPC.

 

Els preus han augmentat també en el camp de l'ensenyament en un 0,6%, situació normal de la temporada en què comencen els cursos acadèmics. Les begudes no alcohòliques pugen un 0,5%. Si s'hi afegeix l'alimentació, aquest és el sector on més s'han incrementat els preus en els últims dotze mesos: un 2,4%.

La inflació interanual ha baixat un 0,3% i situa Catalunya com la segona comunitat amb els preus més alts amb una taxa interanual menys negativa, només precedida per les Illes Balears.

Al conjunt de l’Estat espanyol, l’IPC s’ha incrementat en un 0,6% mentre que la taxa interanual ha caigut un 0,7% davant del descens del 0,9% del setembre a causa d’una menor baixada dels carburants i lubricants.