El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, finalitza aquest divendres el seu mandat després de sis anys al capdavant de l'organisme supervisor, tot just uns dies després que el nou Govern de Pedro Sánchez hagi pres possessió dels seus càrrecs.

Després de gairebé sis anys consecutius al capdavant del Banc d'Espanya, Linde donarà el relleu en el càrrec a Pablo Hernández de Cos, que assumirà les funcions al capdavant de l'organisme dilluns vinent després d'haver estat nomenat per l'expresident del Govern, Mariano Rajoy, dies abans que prosperés la moció de censura de Pedro Sánchez, circumstància que va ser criticada al seu dia pel PSOE.

Entre els reptes que ha hagut d'encarar Límit durant els últims sis exercicis al capdavant del Banc d'Espanya es troben els processos de resolució de les entitats en les quals ha actuat el FROB, així com els plans de sanejament de les entitats per complir les exigències de provisions de les últimes normes.

En arribar al seu mandat el juny de 2012, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, va anunciar el crèdit de fins a 100.000 milions d'euros concedit dissabte passat per la Unió Europea per recapitalitzar la banca espanyola, dels que el FROB ha anat tornant bona part en exercicis successius.

En aquests anys el sector financer ha escomès, amb Límit com a governador del Banc d'Espanya, un profund ajustament de plantilles, tancament d'oficines i processos de sanejament i fusions de caixes, així com la constitució de la Comissió d'investigació sobre la crisi financera i el rescat bancari, i diferents processos judicials, com el referit a Bankia.

També ha hagut de torejar des de la seva posició assumptes com la pèrdua de la competència supervisora del BDE en favor del Mecanisme Únic de Supervisió (MUS) o altres de més polèmics com les reclamacions per les clàusules terra o la resolució del Banc Popular.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat