Cobrar el premi íntegre de la Primitiva, la Bonoloto i el Gordo de la Primitiva ja és una realitat amb Laguinda, una innovadora assegurança amb la garantia de la companyia d'assegurances AXA, que permet al guanyador percebre l'import íntegre del seu bitllet afortunat. Gràcies a Laguinda, la totalitat del premi acaba a la butxaca del guanyador.

La idea de la nova assegurança va sortir de la societat BECO 1987 SL, creada a finals de 2019, i encapçalada per Juan Bengoechea després de detectar, després d'una anàlisi profunda del mercat, les possibilitats d'una assegurança d'aquest tipus a Espanya que reactiva el consum i aporta un al·licient addicional.

En aquest sentit, Laguinda cobreix els pagaments a Hisenda pels premis. Ho fa a través d'una app descarregable per a Android i Apple (Laguinda: l'Assegurança de Loteria) que permet escanejar el bitllet físic i assegurar-ho per pocs cèntims, entre 0,15 i 0,40. Amb aquesta simple operació, el comprador es garanteix que si la fortuna li somriu, rebrà el 100% del premi, ja que la companyia d'assegurances AXA s'encarregarà de cobrir el pagament dels impostos.

L'actual legislació fixa que només estan exempts els premis la quantia dels quals sigui inferior o igual a 40.000 euros, els que excedeixen aquesta quantitat tributen per l'excés al 20%. Tal com s'explica en la pàgina web del producte 'seguroLaguinda.com', traslladat a la pràctica, si una persona guanya 45 milions a la Primitiva hauria de pagar 9 milions a Hisenda o si guanya 1,2 milions a la Bonoloto haurà d'abonar 240.000 euros d'impostos. Amb la nova assegurança, l'afortunat obtindrà el premi en la seva totalitat. A més, Laguinda i AXA ofereixen assessorament i acompanyament legal, fiscal i financer a l'afortunat en la seva nova situació.

El conjunt de sortejos de Loteries i Apostes de l'Estat van repartir el 2019 un total de 5.747 milions d'euros en premis i 711 milions se'n van anar a impostos. La Primitiva és el tercer sorteig al qual més juguen els espanyols i el tercer que més milions va repartir el 2019, segons les dades de la memòria de Loteries i Apostes de l'Estat d'aquell any, l'última disponible. El 2019, va distribuir més de 743 milions d'euros, la Bonoloto més de 400 milions i el Gordo de la Primitiva més de 114 milions. Més de 1.250 milions d'euros repartits entre els tres sortejos. Laguinda ha començat per la Primitiva, la Bonoloto i el Gordo de la Primitiva, però treballa per a, en un futur pròxim, assegurar els bitllets d'Euromillones així com els sortejos especials de la Loteria Nacional.

La nova assegurança està garantida per AXA i per l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA) dependent del Ministeri d'Indústria del Govern espanyol. Laguinda compta, a més, amb el beneplàcit de Fenamix.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat