El programa d’integració laboral de ”la Caixa”, Incorpora, va facilitar 10.188 llocs de treball a persones vulnerables a Catalunya al llarg del 2018, davant dels 9.917 del 2017 (+2,7%). Això ha estat possible gràcies a la implicació de 3.056 empreses catalanes en aquest projecte de responsabilitat social, segons ha anunciat l'entitat a través d'un comunicat. 

De les 10.188 insercions fetes el 2018 a través del programa Incorpora a Catalunya, 5.498 han estat de dones i 4.690 d’homes. A més, 2.544 d’aquestes insercions han estat de persones amb alguna discapacitat, i 7.644, de persones en risc o situació d’exclusió social. ”La Caixa” acaba de renovar l’acord de col·laboració per desenvolupar el programa Incorpora juntament amb 127 entitats socials catalanes, dedicades a la integració laboral de persones amb dificultats especials per trobar feina.

Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i exreclusos, entre d’altres.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, "el programa Incorpora ha construït una xarxa doblement enriquidora. Per a les persones contractades, perquè cada contracte és de gran valor per a la persona que ho aconsegueix i el seu entorn familiar, que aconsegueixen un canvi positiu en la seva vida. I per a les empreses, perquè es tracta d'un programa d'intermediació que combina de manera òptima les necessitats del teixit social i empresarial per assegurar l'èxit de la inserció a l'empresa".

Incorpora té com a objectiu principal bastir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral, amb la finalitat de crear un clima d’entesa i col·laboració entre ambdues parts que redundi en oportunitats per a les persones que més ho necessiten. Incorpora desenvolupa des del 2016 una línia d’autoocupació. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat