”La Caixa” posa en marxa la cinquena convocatòria del programa CaixaImpulse, una iniciativa que pretén impulsar la transformació del coneixement científic originat en centres de recerca, universitats i hospitals en empreses i productes que generin valor a la societat, tant en la forma d’una empresa derivada (spin-off) com d’un acord de transferència.

Aquest programa compta amb la col·laboració de Caixa Capital Risc i el suport d’EIT Health, un consorci de més de 144 empreses, universitats i centres de recerca líders en innovació, biomedicina i salut. EIT Health és l’aposta de la Unió Europea per promoure la innovació a Europa, i una de les iniciatives més grans del món en el sector de la salut amb finançament públic. Aquesta col·laboració permet que la convocatòria del programa CaixaImpulse s’obri a qualsevol país europeu.

Segons l’informe European Innovation Scoreboard 2018, Espanya disposa d’infraestructures capdavanteres, centres d’investigació i professionals de primer ordre, la qual cosa suposa una font de coneixement valuosíssima per generar riquesa, però té una assignatura pendent: la seva valoració i comercialització. "Això genera la paradoxa que el país, malgrat aquestes infraestructures de primer ordre, encara ocupa el 13è lloc de la Unió Europea en innovació", assegura l'entitat. Amb la finalitat de contribuir a canviar aquesta realitat, es posa en marxa aquesta cinquena convocatòria del programa. 

Edició del 2019

Els centres de recerca interessats a participar en el programa poden presentar les seves propostes a través d’Internet, a www.caixaimpulse.com, des del dia 4 de febrer fins al dia 18 de març. Els criteris de selecció es basaran en cinc requisits: la qualitat de la ciència i de l’actiu; potencial de l’actiu en el mercat; el projecte de valoració; la capacitat de transferència i execució i l'impacte social i la innovació responsable.

Els projectes presentats iniciaran un procés de selecció que consta de dues fases: a la primera, totes les propostes rebudes seran avaluades en remot per experts i professionals de l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut, i del món empresarial; a la segona, es farà una entrevista presencial davant d’un panel d’experts europeus de diferents àmbits (farmacèutiques, escoles de negoci, empreses de salut o biotecnològiques), en la qual els 35 projectes amb una puntuació millor hauran de defensar la seva proposta. El panel d’experts europeus seleccionarà al voltant de 25 projectes, que formaran part de CaixaImpulse 2019.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat