La Smart City Expo ha obert aquest matí les portes de la seva vuitena edició a la Fira de Gran Via, amb més de 800 expositors i la voluntat de crear "ciutats més habitables". Una edició que ha comptat amb l'essència de l'emprenedoria catalana amb la presència d'una vintena d'start-ups. 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha inaugurat el congrés aquesta tarda juntament amb el President del Parlament, Roger Torrent, l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau; la de l’Hospitalet, Núria Marín; el secretari d'Estat per a l'Avanç Digital, Francisco Polo; la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, entre d’altres autoritats.

Durant la inauguració, els representants del Govern i la resta d'autoritats han fet un recorregut per l'exposició i s'han aturat a diversos estands, entre els quals Bicing, on hi presenten les noves bicicletes elèctriques per la ciutat; AMB, que proposa un pla de mobilitat sostenible i Seat, en què el seu president, Luca de Meo, ha ensenyat a Torra les novetats de l'empresa catalana de cotxes, com el patinet elèctric

WhatsApp Image 2018 11 13 at 18.55.40

A més de les autoritats esmentades, i entre una cinquantena de mitjans locals, nacionals i internacionals, han comparegut a la inauguració altres personalitats com el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, el delegat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, el president de FGC, Ricard Font i el secretari general de Cecot, David Garrofé. 

L'emprenedoria catalana al congrés

Catalunya també juga un gran paper al congrés. Entre els centenars de participants, una vintena d'start-ups catalanes sota el paraigua de l'estand de Smart Catalonia han apostat també per les mateixes tendències que es plasmen al saló. Per exemple, un dels projectes més rellevants relatiu és l'aplicació BusUp que facilitar la mobilitat dels treballadors als polígons industrials, amb una plataforma tecnologia que crea rutes dinàmiques o App&Town, que ajuda als invidents a deambular per les ciutats amb descripcions de les coses que s'hi trobaran. 

En la línia de l'enfocament temàtic de l'esdeveniment, el certamen ha organitzat més de 400 ponències al voltant de cinc eixos: transformació digital, entorn urbà, mobilitat, governança i finances, ciutats inclusives. Entre els ponents, que provenen de camps molt diversos, destaquen el premi Nobel de la Pau del 2006 Muhamad Yunus; l'economista i fundador d'Open Knowledge, Rufus Pollock, l'especialista en desenvolupament social i defensor dels drets dels discapacitats, Victor Pineda; i el catedràtic en dret per la Universitat de Harvard i expert en economia compartida, Yochai Benkler.