L'empresa japonesa NTT Data estudia establir a Barcelona el seu primer centre d'intel·ligència artificial a Europa, segons ha pogut saber l'ACN. De fet, el Govern està negociant amb l'empresa nipona els últims detalls per aconseguir establir aquest centre a Catalunya, el primer que la companyia crea al continent, i que suposaria la creació de llocs de treball per a perfils d'alta professionalitat.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, és de fet aquest divendres al Japó per reunir-se amb membres de NTT Data i atraure una inversió que es considera clau per convertir Barcelona en un centre de referència en les tecnologies digitals avançades.

De fet, l'acord es va començar a treballar en el marc del Mobile World Congress 2019. Puigneró i el president Quim Torra es van reunir amb representants de l'empresa precisament en el moment en què van abandonar la comitiva d'inauguració on participava el rei Felip VI. 

NTT Data és una empresa japonesa propietat del gegant tecnològic NTT, que es va privatitzar el 1985. La companyia és la més important d'informàtica del Japó, i és considerada com la cinquena més gran del món en el sector. 

"Una fàbrica de talent del segle XXI"

"Estem parlant de portar a Catalunya una fàbrica de talent del segle XXI, la intel·ligència artificial arribarà segur i ens impactarà, el tema és qui i com la liderarà", ha indicat Puigneró, després de reunir-se al Japó amb representants d'NTT Data. Segons ha dit el conseller, el seu objectiu és que els catalans siguin no només consumidors d'intel·ligència artificial sinó també "productors".