Institucions, despatxos d'advocats, grans corporacions i empreses emergents de Barcelona s'han unit per impulsar el primer LegalTech Hub global d'Europa. Entre els impulsors d'aquest LegalTech Hub hi ha Pimec, la Universitat de Barcelona (UB), despatxos com Cuatrecasas, Roca Junyent, Deloitte Legal, Across Legal, ETL, Jané Advocats i Cirial 180, empreses com Banc Sabadell, VLex Networks, Alterwork, i empreses emergents com Red Points, Bigle Legal, Validated ID, Signaturit i Pridatect.

En un acte en el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab) aquest dilluns, LegalTech Hub s'ha constituït com a primera agrupació global d'empreses i institucions del sector, i neix de la necessitat d'unir la tecnologia amb l'àmbit jurídic.

El negoci tradicional de prestació de serveis legals està en procés de transformació per l'arribada de nous actors que ofereixen maneres noves i innovadors d'accedir a l'assistència i coneixement legal, i aquest 'hub' pretendre ser "una organització inclusiva, transversal i global", amb la col·laboració de les principals institucions, bufets i empreses.

La CEO de Red Points, Laura Urquizu, ha estat escollida com a primera presidenta del 'hub', i ha afirmat que, actualment, la tecnologia impacta en tots els aspectes de la societat i la transformació digital assoleix tots els àmbits, un d'ells el sector legal. "Creiem que és fonamental agrupar tots els 'stakeholders' del sector per trobar sinergies de creixement i transformació digital. Per això, volem causar impacte en l'ecosistema de Legal Tech des de Barcelona a tothom", ha ressaltat.

El president de Pimec Joves Barcelona, Albert Ferré, ha destacat el "caràcter obert, transversal, inclusiu i competitiu del 'hub', en el qual han de pivotar des de les empreses emergents fins a les universitats" i ha afegit que es tracta d'un projecte pioner al món.

Per a Francesc Muñoz, chief information officer (cio) del despatx Cuatrecasas, "el LegalTech Hub serà un punt de trobada ineludible entre empreses, despatxos d'advocats i empreses emergents per innovar en l'agilitació dels seus processos legals."