L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya es va situar en l'1% al maig, set dècimes menys que la xifra interanual de l'abril, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquesta manera, l'IPC baixa després de tres mesos consecutius de pujades.

Pel que fa a la variació mensual, els preus van pujar un 0,2%. La pujada més gran es va registrar en l'apartat de vestit i calçat, amb un increment del 3,1%, mentre que la major davallada es va comptabilitzar en oci i cultura, un 1,7% menys.

En els últims dotze mesos de l'any, els preus van pujar un 2,4% en hotels, cafès i restaurants; un 1,4%, en transport; i un 1,2% aliments i begudes no alcohòliques.

Els preus de l'ensenyament es van alçar un 1,1% l'últim any a Catalunya i els preus de begudes alcohòliques i tabac, vestit i calçat i medicina van pujar un 0,9%. Oci i cultura va ser l'únic apartat en el qual van baixar els preus a Catalunya en els últims dotze mesos, un 0,9%.

Al conjunt de l'Estat, l'IPC interanual es va situar en l'1,5%, set dècimes menys que el mes anterior. Estadística ha atribuït el descens de la taxa interanual de l'IPC de maig a la baixada dels preus de l'electricitat i dels paquets turístics i al fet que els carburants i alguns aliments, com les fruites, van pujar menys el mes passat del que el van fer al maig de 2018.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat