A menys d'un mes per a les eleccions a les Cambres de Comerç, comencen a sortir draps bruts. La llista d'empresaris independentistes que es presenten per entrar al ple de la institució sota el paraigües de l'ANC i el Cercle Català de Negocis (CCN) demana explicacions a un altre candidat, el financer Carles Tusquets, sobre si utilitzarà la cadira pagada de Mediolanum per entrar al ple i denuncien que "uns compren cadires, altres les guanyarem amb vots". 

Des de la llista Cambres: Eines de país, expliquen que "seria preocupant" que un candidat "fos president de la Cambra comprant una cadira". De totes maneres, Tusquets podria utilitzar una de les 14 cadires, com la de Mediolanum, en cas que no sortís escollit al seu epígraf, al qual s'hi presenta amb una altra empresa seva, Trea. 

En una entrevista a El Nacional, aquest diari ja li va preguntar a Carles Tusquets si es plantejava entrar al ple amb la cadira de Mediolanum, donat que Enric Crous, que també podria utilitzar una de les 14 per entrar, s'ha compromès públicament a no fer-ho. En resposta a la pregunta, Tusquets diu que "jo guanyaré el meu epígraf, n’estic absolutament convençut. I per tant no m’ho plantejo, perquè jo estic trucant a tots els del meu epígraf i tots em diuen que em votaran. Ni m’ho plantejo perquè guanyaré". 

Amb tot, aquesta no és l'única crítica que ha rebut el financer. Fa dos dies, durant l'acte central de la candidatura d'Enric Crous i José María Torres, aquests van aprofitar el discurs per denunciar "trampes i joc brut" d'altres candidats, principalment a Carles Tusquets, acusant-lo de fer una campanya finançada per la Cambra mateixa.