"Les úniques trampes que es fan és la candidatura del senyor Tusquets, que utilitza recursos de la Cambra per fer la seva campanya", assegurava José María Torres, el segon de la candidatura d'Enric Crous per la Cambra de Comerç de Barcelona. Un discurs contundent davant de més de sis-cents empresaris, que s’han reunit aquest vespre en suport a la candidatura de Crous i Torres, celebrat al restaurant La Masia d'Esplugues del Llobregat. 

Crous, a qui des de l'inici se l'ha titllat de ser el candidat "secessionista" ha assegurat que "jo no m'he posicionat mai políticament, això ho diuen per fer mal perquè no em troben res i em volen atacar". Alhora, el candidat a rellevar Miquel Valls a l'ens cameral ha afirmat que "no som una candidatura independentista, som una candidatura de país".

Per la seva banda, José María Torres ha explicat que "el senyor Tusquets diu que si no guanya ell és perquè els altres estem fent trampes, però les úniques trampes que es fan és la seva candidatura, que utilitza els recursos de la Cambra per fer la seva campanya". Aplaudit per la majoria, Torres ha seguit: "Ens diuen que som secessionistes; és clar que tenim candidats independentistes, i també candidats que no ho són, i no és cap delicte". 

En aquest sentit, Crous ha explicat que "la del senyor Tusquets és una candidatura de banquer, i a diferència de la seva, totes les empreses de la nostra llista tenen la seu social a Catalunya". 

Tant Crous com Torres han volgut presentar una candidatura "compromesa amb la institució i amb el país, que aposta per una reforma en profunditat de l’ens cameral per posar-lo al servei de les empreses i els ciutadans". “Necessitem una cambra oberta a les empreses i al territori, que tingui una presència activa en el món econòmic i social per facilitar el dia a dia dels ciutadans”, ha subratllat Crous.

Alhora, i com és ja habitual en els seus discursos, Crous ha assegurat que "serem la gota malaia en defensa del Corredor Mediterrani, la necessitat de comptar amb un model aeroportuari descentralitzat, la denúncia de la falta crònica d’inversions en Rodalies o altres greus mancances en infraestructures, així com el sobrecost de l’energia que resta competitivitat a les empreses catalanes”.

“Volem una Cambra al servei de Barcelona, l’àrea metropolitana, la segona corona i, en general, del territori. El repte és fer de Barcelona i de la seves dues corones metropolitanes la gran capital del sud d’Europa i del mediterrani”, ha explicat Crous. 

La vetllada ha comptat amb gran quantitat d'empresaris coneguts i una il·lusió conjunta: "ser el canvi que la Cambra necessita, una Cambra que fa anys que està adormida". Sigui com sigui, les eleccions se celebraran d'aquí just un mes, entre el 2 i el 8 de maig, encara amb certa incertesa de com serà el vot electrònic.