La borsa espanyola ha tancat aquest dimarts amb un 3,21% de pèrdues després de la ressaca del dilluns negre, i s'ha aproximat a 7.400 punts per la caiguda de el sector elèctric, els bancs i els grans valors davant les batzegades de Wall Street i el temor que empitjori l'economia per la pandèmia de coronavirus.

En la seva quarta sessió consecutiva de pèrdues, l'índex de referència del mercat nacional, l'Ibex 35, ha perdut 247,2 punts, fins als 7.461,5 punts, nivells del començament del setembre del 2012. En el que portem d'any, l'índex ha retrocedit ja un 21,86%.

La volatilitat de Wall Street i l'extensió de les mesures de confinament a tot Itàlia han revertit el rebot de l'Ibex aconseguit en l'obertura de la sessió, quan la borsa ha arribat a pujar prop del 4% i a recuperar momentàniament el nivell dels 8.000 punts per les mesures d'estímul nord-americanes i l'avenç de les places asiàtiques.

Excepte Repsol, que ha guanyat un 1,62%, la resta dels grans valors han mantingut les baixades: Iberdrola ha caigut un 5,62%, la tercera caiguda més gran de l'IBEX; Inditex un 4,66%; Telefónica un 3,97%; BBVA un 1,37% i Banco Santander un 1,04%. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat