Estrepitosa caiguda a l'Ibex. La Borsa espanyola ha registrat aquest dimecres un descens del 2,77%, la major caiguda dels darrers dos anys, perdent la cota dels 9.000 punts. La caiguda ha estat generalitzada a nivell internacional amb tots els mercats en negatiu, en resposta a unes dades econòmiques tant a Europa com als Estats Units que abonen la desacceleració econòmica que ja fa mesos que s'avisa.

El principal indicador del mercat, l'Ibex 35, ha registrat una retallada de 253,70 punts, tancant la sessió amb 8.912,20 punts, de manera que perd els 9.000 punts que havia recuperat a principis de setembre i el guany anual es queda en el 4,36%.

El detonant de les fortes vendes han estat les dades dels PMI (indicador de l'evolució de la indústria manufacturera) tant a Europa com als Estats Units, que ja van castigar aquest dimarts els índexs perquè van quedar molt per sota de les previsions dels analistes, el que sembla apuntar que l'economia global entra en un període de vulnerabilitat.

Al mercat espanyol només Acciona i MÁSmóvil han aconseguit salvar-se d'aquesta onada venedora -han pujat 0,1 cadascun-, mentre que els 33 valors restants de l'IBEX han tancat en vermell, amb les pèrdues més elevades en Arcelor Mittal (-5, 87%), seguit d'Amadeus, Santander i ACS (han caigut més del 4% cadascuna) i sis valors, entre ells BBVA, Ferrovial i Inditex, han caigut per sobre del 3%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat