Un nodrit grup de iaioflautes ocupa des de les 11:30 d'aquest matí la seu de la Conselleria d’Economia per "exigir" al Govern que "s'aturi" la subhasta de 47 immobles procedents d'herències intestades prevista per al proper 5 de juliol.

Fonts de la conselleria han assenyalat a El Nacional.cat que se’ls ha ofert una reunió amb Albert Castellanos, secretari general del departament, atès que en aquell moment el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, no era a la conselleria.

iaioflautes conselleria ecnomia sergi alcàzar

Foto: Sergi Alcàzar

La idea amb la que han vingut els concentrats és parlar amb un responsable de Patrimoni i un d'Economia per "evitar que es passin la pilota entre ells" i ho han aconseguit.

La portaveu de la plataforma Aturem la Subhasta, Barbara Roch, ha explicat que tres homes i tres dones de diferents col·lectius s'han reunit amb el secretari general del departament, Albert Castellanos i amb el director general de Patrimoni, Francesc Sutrias.

Durant la reunió s'han presentat una sèrie de queixes, ha exposat la portaveu d'Aturem la Subhasta, la primera relacionada amb l'absència d'Aragonès; els concentrats han "exigit" saber perquè no els ha rebut quan era l'interlocutor que s'havia demanat des d'un primer moment.

En la mateixa línia, han demanat "negociar un compromís que aturi la subhasta del proper 5 de juliol", i que aquest "estigui signat, segellat i sigui vinculant". De moment la reunió segueix i la idea és no marxar fins que s'aturi la subhasta.

De moment no s'atura

Després de dues hores de reunió, els representants dels diferents col·lectius han anunciat que de moment no s'atura la subhasta. "Ens han ofert una sortida creativa", han dit en to irònic. A la reunió amb Sutrias i Castellanos s'ha emplaçat els concentrats a "tenir confiança amb els negociadors", de la mateixa manera se'ls ha proposat una reunió divendres vinent ja que "ara han de parlar amb membres d'altres conselleries i amb la Taula del Tercer Sector".

De la mateixa manera, des de la conselleria d'Economia s'ha ofert "una proposta de comunicat que demostri el nivell de compromís a l'hora d'estudiar la possibilitat d'aturar la subhasta".

Un cop els concentrats han tingut el comunicat han decidit convocar una assemblea a les 18:30 per valorar si es queden a la conselleria i si accepten tornar-se a reunir amb Sutrias i Castellanos divendres vinent. S'ha prorrogat la decisió per intentar reunir altres col·lectius que vulguin sumar-se a la protesta.

A més del col·lectiu iaioflautes, l'acció també la secunden els següents col·lectius: 500x20, Fem Sant Antoni, Grup d'Habitatge de Sants, Observatori d'Habitatge i Turisme del Clot, Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia, Resistim al Gòtic, Sindicat de Barri del Poble Sec i Sindicat de Llogaters.

La diputada de la CUP al Parlament Natàlia Sànchez i l'exdiputada i regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Eulàlia Reguant s'han sumat a l'ocupació del departament.

iaioflautes economia sergi alcazar (1)

iaioflautes economia sergi alcazar (2)

Foto: Sergi Alcàzar

L'acció arriba just l'endemà que un home morís a Cornellà de Llobregat en llençar-se per una finestra des d'un desè pis quan anava a ser desnonat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat