El Ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha restat importància aquest dimecres als pronòstics de les agències de qualificació sobre l'impacte negatiu per a les economies catalana i espanyola en cas que Catalunya s'independitzés de la resta de l'Estat perquè entén que aquest no és "l'escenari central" amb el qual treballen. Segons De Guindos, que ha fet aquestes declaracions des dels passadissos del Congrés dels Diputats, la independència de Catalunya no es produirà perquè és "irracional" i "no té cap sentit des del punt de vista econòmic, a part de qüestions de legalitat".

"Catalunya no deixarà la UE ni la zona euro i això serà perquè continuarà formant part d'Espanya, que és l'Estat que forma part de la UE i la unió monetària", ha sentenciat després de recordar que el compliment de la llei és fonamental per generar confiança i donar garanties a la inversió. El ministre ha reiterat que els inversors i els mercats no creuen "en absolut" en la independència de Catalunya i és per això que no s'han produït "moviments importants de deslocalització".

D'altra banda, De Guindos ha avançat que en els propers dies mantindrà diverses reunions a Barcelona amb diverses empreses i la Càmera de Comerç d'Alemanya, entre d'altres. "El que importa és que l'evolució de l'economia espanyola i el compliment de les lleis són qüestions fonamentals per generar confiança i garanties per a la inversió", ha afegit.