El consell d'administració d'El Corte Inglés ha destituït de forma fulminant Dimas Gimeno i ha nomenat Jesús Nuño de la Rosa, l'actual conseller delegat, com a nou president. Les germanes Marta i Cristina Álvarez han fet valer el capital per expulsar el seu cosí de la presidència, en un intent de redreçar la forta crisi que pateix la companyia.

El directiu que Isidoro Álvarez (el seu oncle) va elegir per governar l'empresa ha durat menys de quatre anys. Ara, el consell l'ha privat de tots els càrrecs, per la pèrdua de confiança en la seva gestió, després d'una campanya d'hostilitats que l'ha acabat enfrontant amb totes les famílies de la casa.

Set consellers, que sumen el 70% del capital, han votat a favor de la destitució. Des de mitjans de maig, quan els consellers van impulsar una petició per analitzar un possible cessament, la situació del president s'havia tornat insostenible.

Jesús Nuño de la Rosa, és home de confiança de les germanes Álvarez i va ser una figura clau en la firma de l'acord de finançament del deute a principis d'any. Ara, l'objectiu de la companyia és ara fer valer l'estabilitat accionarial, la situació financera i posar rumb estratègic a la companyia. A tot això, cal sumar l'anunciada sortida a borsa d'El Corte Inglés.

Nuño de la Rosa   El Corte Inglés

Imatge: Jesús Nuño de la Rosa / El Corte Inglés

De la Rosa estarà acompanyat de Víctor del Pozo qui, com a conseller delegat, gestionarà el desenvolupament del negoci en l'àrea de retail.