El hòlding gironí d'alimentació Grupo Cañigueral ha adquirit Embotits Collell, fundat el 1956 i amb una facturació el 2018 de 100 milions d'euros. Embotits Collell, amb una plantilla de 320 empleats, compta amb tres plantes pròpies de producció -dos a Les Preses i una a Olot (Girona)- i una quarta (Pernils Llémena, a Sant Aniol de Finestres) de la qual és soci amb el 25%, una instal·lació que també passarà a Grup Cañigueral, segons ha informat aquest divendres en un comunicat.

Amb aquesta adquisició, Grup Cañigueral, que és proveïdor d'embotits de Mercadona, ha destacat que reforça la seva capacitat per a l'exportació de productes curats, tant al sector de l'embotit com del pernil.

I és que la capacitat de producció total de pernil que aporten indústries Collell, sumada a la que ja disposava el grup, li converteixen en un dels primers actors del pernil curat espanyol, amb una capacitat de comercialització de fins a 35.000 peces a la setmana, el que es tradueix en gairebé dos milions de pernils anuals.

Grup Cañigueral, que compleix aquest 2019 el seu 50 aniversari, va assolir una facturació de 817 milions d'euros el 2018, la seva plantilla ascendeix 3.400 persones i la reinversió industrial als 115 milions en els últims tres anys. El grup opera internacionalment sota la marca Costa Brava Mediterranean Foods, i la marca agrupa la producció de les empreses Costa Brava Foods, Embotits Monter, Frescos i Elaborats Delisano, Coopecarn, Far Jamón Serrano, Fricafor i Embotits Collell.