Grup Bon Preu va facturar 1.782 milions d'euros a l'exercici 2021, el que suposa un increment del 9,7% respecte a l'exercici anterior i aspira a superar els 1.900 milions d'euros el 2022. El grup va invertir al llarg de l'any 2021 un total de 104 milions d'euros, que s'han destinat a botigues, equipaments i reformes, entre d'altres, i suposen assolir els 1.000 milions d'inversió en l'última dècada. "Estem contents i valorem de forma positiva els resultats. Hem aconseguit l'objectiu que ens havíem marcat", afirma la directora comercial de Bon Preu, Anna Font, en una entrevista a Europa Press, que també ha destacat que un milió de llars compren de manera recurrent als seus establiments. El director financer de la companyia, Pere Anglada, ha destacat el bon comportament del grup malgrat la pandèmia, que va obligar a frenar les inversions. Ara compten amb una cartera de projectes de 200 milions que podrien engegar en mesos.

Expansió

Entre aquest any i 2023, la companyia té previstos l'obertura de supermercats Bonpreu a Llinars del Vallès, Mataró i Tona, així com establiments Esclat a Sabadell, Cunit i Lleida. També preveu obrir en aquests dos anys cinc gasolineres EsclatOil, a més d'una plataforma logística a Cervelló, que suposarà l'arribada del servei de compra online a Barcelona i l'àrea metropolitana, començant pel Baix Llobregat a finals d'abril.

Grup Bon Preu va adquirir l'any passat dues parcel·les en el Logis de Montblanc, que sumen una superfície de 188.000 metres quadrats, en un projecte en el qual invertirà 48 milions d'euros, i entrarà en funcionament no abans de dos o tres anys. L'objectiu és que es converteixi en la segona ciutat logística del grup -l'altra és a Hostalets de Balenyà-, que estarà més dedicada a la zona sud i oest de Catalunya, així com la zona de la capital catalana.

Bon Preu va entrar en el negoci elèctric fa un any i mig amb la comercialització d'energia elèctrica, on compta amb 30.000 clients, a través de la divisió BonpreuEsclat Energia. El grup, amb una plantilla de 8.250 persones, té prop de 190 supermercats Bonpreu i Esclat a tot Catalunya, a més de tres supermercats Orangután a l'Aragó, i compte amb una quota de mercat de l'11% al territori català.