Més de 390 projectes d'inversió a Catalunya de cara els propers mesos i anys es comencen a perfilar. Aquests projectes s'estan gestant des del departament de Catalonia Trade and Investment. Segons ha explicat la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, un 30% d'aquests projectes estan en fase madura i "se sabran aviat". 

La gran majoria d'aquests projectes estan vinculats a noves tecnologies i centres d'excel·lència, "cosa que per nosaltres això és molt important perquè vol dir que reconeixen el nostre ecosistema vinculat a la innovació i el coneixement, no només quantitativament sinó qualitativament", explica la consellera. Alhora, "també n'hi ha de centres productius", però no són la majoria. 

L'interès de Rakuten

Ahir se sabia que la japonesa de tecnologia Rakuten, i principal patrocinador del FCBarcelona, té interès en portar la seva seu europea a Barcelona. Ho avançava ahir el president de Foment del Treball, assegurant que es tractaria d'una inversió "de centenars de milions d'euros i una gran quantitat de llocs de treball". Així ho deia ahir Sánchez Llibre, tot i que el projecte encara no està lligat. 

Preguntada per Rakuten, Chacón ha dit que no parlarà del tema i que "no poden vulnerar clàusules de confidencialitat", i que amb aquestes coses "cal tenir paciència perquè els processos d'atracció d'inversions són llargs". "Si ens pogués més el fet de vendre un titular que no pas la professionalitat de tothom que hi treballa, ja sortiríem més als mitjans del que seria prudent. Per això evitarem pronunciar-nos abans de tenir-ho lligat", explicava la consellera.