El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, es va reunir ahir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per presentar-li el pla estratègic Catalunya 2030 i per presentar-se com el candidat per liderar el retorn de les empreses a Catalunya, quelcom que està dins el seu programa electoral des del primer dia. "Jo vaig sortir molt satisfet de la trobada amb Torra, estic convençut que amb aquest Govern farem coses positives".

Des de Foment, Sánchez Llibre assegura que la patronal ja ha començat a fer gestions per atraure inversions al territori, i ha explicat que la setmana passada va tenir una reunió amb "un grup inversor molt important que vol venir a Barcelona". Tot i que no ha volgut avançar cap nom, el líder de Foment ha explicat que la inversió encara no està tancada però que ell creu que "en un parell de mesos serà una realitat". Ha avançat, a més, que es tracta d'un grup establert a la Unió Europea, especialitzat en temes d'start-ups i smart cities, i que es tractaria d'una inversió "molt important, de centenars de milions d'euros i una quantitat important de llocs de treball". 

Sánchez Llibre ha assegurat que davant de tot això, des de Foment van demanar al president Quim Torra "poder liderar el retorn de les empreses" i que el Govern fos "proactiu amb els seus discursos i amb el seu pla de govern" per fer entendre fora que Catalunya és un bon lloc on invertir. Segons Sánchez Llibre, Torra "es va comprometre a aquests plantejaments" i treballaran plegats per atraure inversions. 

Amb tot, el líder de la patronal és positiu. "Hi ha dues coses que hem aconseguit i que afavoreix el retorn de les empreses: a Catalunya hi ha estabilitat econòmica i estabilitat jurídica", explica. Però segons Sánchez Llibre, en cal una tercera: "Ahir li vaig dir al president que seria molt bo que hi hagués estabilitat política, cosa que va lligada a que s'aprovin els pressupostos pel 2019". "Pel que m'han dit des del Govern, els pressupostos van ben encaminats. Estem en un procés de normalitat absoluta", conclou. 

Un mes de trobades institucionals

Torra no ha estat l'única reunió important a l'agenda de Sánchez Llibre. El president de Foment ja s'ha reunit, des que lidera la patronal, amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès; el conseller de Treball, Chakir El Homrani i amb el president de Pimec, Josep González. A més, explica que properament es veurà amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; amb el líder de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco; amb el president del Parlament, Roger Torrent, i la setmana que ve també té una cita amb el president de la Cecot, Antoni Abad. A més, repetirà la trobada amb Antonio Garamendi, el nou president de la CEOE.  

Després d'això, només li falta una reunió clau, que s'apressa a comentar: "Encara no tenim data de reunió amb Pedro Sánchez, però la tindrem aviat". Satisfet de la feina feta, el president de Foment assegura que "en dos mesos tindrem pràcticament acabat el programa que teníem per tot l'any". 

"Tal com teníem previst al nostre programa, desitgem el progrés econòmic del nostre país i generar la màxima riquesa i llocs de treball de qualitat, per aquest motiu estem oberts a col·laborar al màxim amb el govern de la Generalitat actual i futur, perquè no ens regim per perfils ideològics", assegura. 

Un dels temes que també es van tractar amb el president de la Generalitat va ser el pla estratègic Catalunya 2030; unes mesures d'actuació que posen el focus en la disrupció tecnològica i els canvis que aquesta pot comportar al sector laboral. 

Nous nomenaments

El president de Foment ha aprofitat per fer públics els nomenaments que havien quedat pendents. Així doncs, ha assegurat a Baldiri Ros per la Comissió d'Agricultura; Virgínia Guinda a la Comissió d'Energia i Empresa; Ernest Quingles Blasi a la Comissió Internacional i Helena de Felipe (Fepime) a la Comissió de la Unió Europea i Programes Europeus. 

Acord amb el Talent Hub Institute

"Això és fer història, estem signant el futur de Foment". Així ho ha dit el president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, mentre signava l'acord entre la patronal i l'associació Talent Hub Institute, una agrupació de persones entre 20 i 45 anys que pretén promoure un procés de canvi generacional tant a l'àmbit públic com privat. 

"Volem treballar junts per trencar un sostre de vidre", tant en termes de feminitzar les associacions com permetre el relleu generacional, ha assegurat el president del THI, Albert Milián. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat