GSMA, l'empresa organitzadora del Mobile World Congress, es reunirà divendres per decidir si cancel·la o no el congrés de telefonia davant les múltiples baixes d'empreses participants pel coronavirus.

En aquesta edició, la previsió fins ara és que més de 110.000 persones passin pel congrés de telefonia mòbil, una xifra semblant a l'aconseguida l'any passat, quan es va superar el rècord d'assistència. L'esdeveniment suposava per a la ciutat ingressos per valor de 470 milions d'euros. 

L'organitzadora ha omplert els 240.000 metres quadrats dels recintes de la Fira de Gran Via i de Montjuïc amb 3.000 expositors i patrocinadors de 200 països i espera aplegar més de 8.000 consellers delegats.

Les empreses tecnològiques que han renunciat a l'edició d'enguany fins aquest dimarts tenien previst ocupar prop del 10% de la superfície d'exposició, segons els plànols tècnics de GSMA.

Contactes entre operadores

Telefónica, Vodafone, BT, Orange i Deutsche Telekom, cinc de les grans companyies de telecomunicacions d’Europa, han creat un comitè de crisi i han mantingut contactes a cinc bandes per tal de decidir en les pròximes 24 hores de forma conjunta si participen o no en el Mobile World Congress davant el risc que representa el coronavirus. L’epidèmia ja ha afectat 40.000 persones i ha causat més de mil morts a la Xina.

Segons ha avançat El Confidencial citant fonts de l’organitzadora del congrés, les cinc companyies consideren que l’organització no pot garantir que les mesures preventives que ha anunciat puguin evitar la propagació del coronavirus en un 100%. Segons el digital, malgrat que la voluntat inicial de Telefónica, Vodafone, BT i Orange era participar en el Mobile, ara es decantarien per suspendre la seva participació.

La decisió, però, encara no s’hauria pres en espera dels informes sobre l’evolució de l'epidèmia i les mesures que estan prenent els diferents governs.

Baixes definitives

Fins ara deu grans empreses han anunciat que no participaran al Mobile World Congress, que s’ha de celebrar entres el 24 i el 27 de febrer a Barcelona. Es tracta d'LGEricsson, Nvidia, Amazon, Gigaset, Umidigi, Sony,  NTT DoCoMo i Ulefone Mobile.

 • LG, empresa sud-coreana de comunicacions mòbils
 • Ericsson, empresa sueca de telefonia
 • Intel, empresa nord-americana de processadors i microxips
 • Amazon, companyia nord-americana de comerç electrònic i serveis de computació al núvol 
 • Nvidia, empresa nord-americana processament gràfic i tecnologies de circuits integrats per ordinadors personals i dispositius mòbils
 • Gigaset, companyia alemanya de tecnologia de comunicacions, fabrica telèfons.
 • Umidigi, companyia xinesa que dissenya telèfons intel·ligents
 • Sony, multinacional japonesa fabricant de mòbils
 • Ulefone Mobile, companyia xinesa de fabricació mòbil
 • NTT DoCoMo, operadora de telefonia mòbil japonesa
 • Vivo, companyia de telefonia xinesa