El major operador de telefonia mòbil del Japó, NTT Docomo, ha anunciat aquest dilluns que no assistirà al Mobile World Congres davant de l'amenaça del coronavirus, segons ha anunciat la mateixa empresa que ha anunciat la seva baixa "després de prendre en consideració la seguretat de clients, socis i empleats" i perquè "el virus s'està expandint". Aquesta és la segona empresa japonesa, després de Sony, que renuncia al MWC.

En un comunicat, l'empresa japonesa, que tenia un estand de 872 metres quadrats, remarca que està compromesa amb la seguretat dels seus clients, les empreses associades i els seus empleats "diàriament".

Així, afegeix que, en un moment en què s'està expandint l'impacte del coronavirus i tenint en compte "la seguretat dels visitants, les empreses sòcies i els membres de la seva plantilla", ha decidit cancel·lar la seva assistència a la fira. L'empresa, que és la primera operadora mòbil en cancel·lar la seva participació, venia al MWC a presentar solucions per a la connectivitat dels cotxes i a la feina.

Amb les baixes de NTT i Sony ja són sis les grans empreses que han anunciat que no seran a Barcelona durant el congrés de telefonia i se sumen a Amazon, EricssonNvidia i LG, que han renunciat a la fira per a no posar en risc als seus treballadors enfront d'un eventual contagi de coronavirus.

Mesures de seguretat

Per la seva part, el Departament de Salut, ja ha fet una crida a la tranquil·litat després de les baixes i ha assegurat que el sistema "està absolutament preparat" tant per detectar com per tractar possibles casos.

Algunes de les mesures que s'implementaran seran posar punts sanitaris més visibles al recinte firal i hi haurà solucions desinfectants per a les mans. A més a més, la GSMA, l'organització del MWC, ha indicat que a la fira no hi podrà accedir cap persona que hagi estat a la Xina menys de 14 dies abans (s'haurà d'acreditar amb el passaport o un certificat mèdic) ni que provingui de la província xinesa de Hubai, epicentre del brot.

El MWC s'ha de celebrar del dilluns 24 de febrer al dijous 27 als recintes de la Fira de Barcelona a la capital catalana i a l'Hospitalet de Llobregat.