El fabricant tecnològic suec Ericsson ha anunciat la seva decisió de no acudir al Mobile World Congress (MWC) 2020, que se celebra del 24 al 27 de febrer a Barcelona, com a mesura de precaució davant de la propagació del coronavirus, ja que considera que no pot garantir la seguretat d'empleats i visitants.

D'aquesta manera, la companyia es converteix en la segona gran empresa internacional que decideix retirar-se del MWC del 2020, després que el fabricant coreà LG Electronics anunciés dimarts que no anirà a l'edició d'aquest any com a mesura preventiva davant del brot de coronavirus.

En un comunicat, Ericsson explica que, després del brot i la contínua propagació del coronavirus, ha seguit de prop el seu desenvolupament i s'ha adherit a les recomanacions de les autoritats nacionals rellevants i organismes internacionals com l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Mesures de precaució

En aquest context, la companyia sueca remarca que ja ha pres una sèrie de mesures de precaució per garantir la salut i la seguretat dels empleats i minimitzar l'impacte que pogués tenir el coronavirus en les seves operacions.

"Després d'una extensa avaluació interna dels riscos, Ericsson ha decidit prendre més mesures de precaució retirant-se del MWC Barcelona 2020, l'esdeveniment més important en la indústria de les telecomunicacions," anuncia.

En aquest sentit, afirma que aprecia que la GSMA, entitat organitzadora de l'esdeveniment, hagi fet "tot el possible" per controlar el risc. Tanmateix, afegeix que, com un dels expositors més grans, té milers de visitants al seu estand cada dia i fins i tot, malgrat que el risc és baix, "no pot garantir la salut i la seguretat dels seus empleats i visitants".

"La salut i la seguretat dels nostres empleats, clients i altres parts interessades són la nostra màxima prioritat. Aquesta no és una decisió que hàgim pres a la lleugera. Estàvem ansiosos per mostrar les nostres últimes innovacions en el MWC de Barcelona. És molt desafortunat, però creiem fermament que la decisió comercial més responsable és retirar la nostra participació de l'esdeveniment d'aquest any", ha incidit el president i conseller delegat d'Ericsson, Börje Ekholm.

Una vegada presa aquesta decisió, el fabricant suec assenyala que, per mostrar la seva cartera de productes i les seves últimes innovacions, aproparà les demostracions i el contingut que havia creat per al MWC Barcelona als clients als seus mercats nacionals amb esdeveniments locals anomenats 'Ericsson Unboxed'.