La Generalitat impulsarà les vendes de marques de moda catalanes als Estats Units, el primer importador mundial i que ofereix un mercat potencial de 100 milions de consumidors per aquest sector. Es tracta d’una iniciativa "per donar suport específicament a la internacionalització de l’àmbit del tèxtil i la moda a la primera potència del món" i es farà a través d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement.

"El nou programa oferirà sessions de treball virtuals i personalitzades a través d’una consultoria amb especialistes del sector de la moda als Estats Units, per tal de veure l'experiència de cada empresa i definir l’estratègia d’accés o d’expansió al mercat nord-americà", ha revelat la Generalitat a través d'un comunicat.

Aquest programa es coordinarà a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Miami que oferirà suport a l’empresa en la fase d’expansió al país. Així, en el marc del servei US Fashion Consulting, l'oficina oferirà suport sobre el terreny en l’elaboració d’estudis de mercat i en la cerca de socis logístics així com assessorament per constituir una filial als Estats Units, entre d’altres.

ACCIÓ ha realitzat una prova pilot d’aquest nou servei el mes de març que ha comptat amb la participació de les empreses Tocoto Vintage, especialitzada en moda infantil, i Yerse, de moda femenina. En aquest sentit, Emrah Tertemiz, responsable d’exportacions per al mercat nord-americà de Yerse ha assegurat que “els Estats Units és un mercat molt gran i important, perquè el consumidor té un alt poder adquisitiu i molt interès per la moda”

Yerse ja havia exportat els seus productes als Estats Units, però es van adonar que “precisament perquè es tracta d’un mercat de grans dimensions, per poder-hi seguir creixent amb èxit, hi has de tenir presència física”. “En això ens està ajudant disposar del suport d’experts que coneixen el mercat per prevenir possibles complicacions, sobretot en temps d’incertesa com actualment, en què no sabem quin serà el grau d’afectació de la pandèmia per aquest mercat”, ha explicat.

El tèxtil català

El sector del tèxtil i la moda a Catalunya engloba un total de 793 empreses que donen feina a uns 65.000 treballadors. Per la seva banda, els Estats Units són un soci comercial destacat per a Catalunya, ja que l’any 2019 les exportacions catalanes a aquest mercat van superar els 2.600 milions d’euros (un 5,3% més respecte l’exercici anterior), mentre que 10.200 empreses catalanes hi van vendre els seus productes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat