La tensió entre l'empresariat per la situació política a Catalunya i el conflicte amb Espanya continua. El president de la patronal espanyola CEOE, Antonio Garamendi, s'ha reunit avui amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, per traslladar-li el seu "suport pel moment que viu Catalunya".

La reunió ha estat en el marc de les iniciatives promogudes arrel del manifest signat per la patronal de Sánchez Llibre i Josep González de Pimec, en què, davant els aldarulls ocasionats durant les protestes postsentència, les patronals demanaven una "sortida política" a la situació a Catalunya, "passant per la negociació, la transacció i l'acord".

En el manifest, sota el títol 'A favor del progrés de Catalunya', les dues patronals catalanes reclamaven "suport polític i social al manteniment de la pau social" i manifestaven una "condemna sense pal·liatius" a la violència. "L'activitat econòmica necessita seguretat jurídica i la mobilitat garantida". Aquest manifest va ser presentat en un macroacte en què Foment va voler ensenyar el gran quòrum que tenia: no hi va faltar ningú. Des del comte Godó fins al president de la Cambra barcelonina, Joan Canadell, passant per un seguit de personalitats reconegudes al món empresarial i econòmic, van assistir al gran acte a la seu de Foment.

Sánchez Llibre ja ho va destacar durant la presentació, asseverant que "tenim l'oportunitat de ser un paper molt important en aquest moment", alhora que "representem entre Pimec i Foment al voltant de 600.000 empresaris i un PIB de 40.000 milions d'euros", a més, "els que estem aquí presents donem feina a més de 2,5 milions de treballadors i els representem a tots ells". En aquest sentit, "aquest acte ha de servir per demostrar que hi som a temps, de recuperar la normalitat i el prestigi de Catalunya, i de mantenir la legalitat i la seguretat jurídica que necessiten les nostres empreses". 

A més, la setmana passada, Sánchez Llibre també es va reunir amb la patronal madrilenya CEIM, i van acordar cooperar "lleialment".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat