El Mobile World Congress 2018 ha impressionat amb diversos gadgets interactius i sorprenents. Una edició que ha anat enfocada principalment a les noves tecnologies, centrades en el 5G, la Intel·ligència Artificial (IA) i l'Internet de les Coses (IoT)

Robots i IA

Els robots i la Intel·ligència Artificial és un dels grans protagonistes. Huawei, juntament amb l’empresa d’automoció Denso, han muntat el prototip d’una cadena de muntatge de bolígrafs amb robots col·laboratius.

Des de Huawei, però, asseguren que “aquests robots tenen moltes aplicacions” i que la idea no és tant utilitzar-los en cadenes de muntatge, cosa que ja es fa, sinó aplicar-los al nostre dia a dia. “Aquest robot que ara munta bolígrafs podria programar-se per fer coses de casa o remenar-te el cafè”.

Mobile World Congress MWC - Sergi Alcàzar

Els drons i el taxi del futur

L’empresa Ehang, especialitzada en drons, ha portat a la fira el prototip del seu gran llançament: l’helitaxi. Es tracta d’un helicòpter que compta amb pilotació assistida, i que ha de ser “el taxi del futur”. De fet, el prototip ja està en funcionament a la ciutat de Dubai.Mobile World Congress MWC - Sergi Alcàzar

El 5G i la realitat virtual

El 5G, la gran revolució d'enguany, és la tecnologia 4G renovada, que permet navegar a una velocitat de vertigen, cosa que es tradueix en més de 1Gb per segon, és a dir, l'equivalent a multiplicar per deu la velocitat de navegació. Això, entre altres coses, permet veure contingut en streaming amb qualitat 4K i en temps real. 

Una tecnologia que les empreses expositores al Mobile tenen molt clar que és la revelació del moment, i que, a més, tindrà molt probablement a Barcelona com el hub del 5G del sud d’Europa

Un exemple de les virtuts del 5G és el que ens mostra Korea Telecom (kt), una empresa especialitzada en el mercat d’Internet. La sud coreana fa, a través de diversos jocs interactius acompanyat de realitat virtual, una demostració de com funciona el 5G i les avantatges que té respecte en 4G, tant en velocitat com en resolució.

Mobile World Congress MWC - Sergi Alcàzar

Les ulleres de realitat virtual, de fet, van ser la gran revelació tres anys enrere, però no han deixat de fer-se veure amb novetats en totes les posteriors edicions del Mobile. Samsung, per exemple, té un gran expositor destinat només a fer viure l'experiència als assistents, amb jocs i atraccions interactives.  

Mobile World Congress MWC - Sergi Alcàzar