Foment del Treball diu la seva sobre les mobilitzacions per la sentència. Ara sí. En un comunicat, la patronal de Josep Sánchez Llibre alerta "del risc de trencar el clima de convivència i la tolerància que caracteritza la societat catalana com a conseqüència de la violència que s’ha viscut en les últimes hores en diferents ciutats de Catalunya i, de manera molt destacada, als carrers de Barcelona, ​​ens obliga a reivindicar la calma i la serenitat i, com no, apel·lar al diàleg que, tot i haver estat reclamat en moltes ocasions durant els últims deu anys, és l’actor que encara no ha intervingut en el conflicte polític de Catalunya i la resta d’Espanya". Alhora, "condemna la violència" i assevera que "Mossos d’Esquadra i la resta de forces de seguretat de l’Estat han de preservar l’ordre a les nostres ciutats".

"La legítima protesta i la llibertat d’expressió no justifiquen en cap cas les actuacions violentes que comporten conseqüències greus en la convivència i cohesió social", assegura la patronal. Alhora, "advertim del risc per a l’activitat econòmica i, el que encara és pitjor, per a la convivència pacífica entre una ciutadania que es defineix pel seu caràcter tolerant, pacífic i solidari". En aquest sentit, demana "responsabilitat a les institucions públiques, partits polítics i els seus líders" i crida a "encoratjar les mobilitzacions, les protestes ciutadanes i l’ocupació d’infraestructures estratègiques des de la Generalitat, que té el deure i l’obligació a més de preservar la seguretat ciutadana i el normal funcionament dels serveis públics, representa una extrema contradicció que deriva en la confrontació entre manifestants i els cossos de seguretat". 

Finalment, alerta del "risc per a l’activitat econòmica i la projecció internacional de Barcelona" i demana que no es malmeti a reputació de Catalunya i Barcelona. Des de Foment del Treball asseguren que "oferim la nostra col·laboració per contribuir a la construcció d’un clima de diàleg en l’inici d’aquesta nova etapa que conclou, precisament, una dècada de murs i silencis".