La patronal Foment del Treball, liderada per Josep Sánchez Llibre, i la patronal Pimec, presidida per Josep González, han llegit avui un manifest conjunt anomenat 'A favor del progrés de Catalunya', en un macroacte que ha aglomerat gran part de l'empresariat de Catalunya. Basat en la condemna a la violència i en la petició de diàleg per part dels governs, les entitats asseveren que "el manifest és la demostració pràctica que l'entesa és possible" perquè "les entitats que el signem com representants d'una amalgama de diferents sensibilitats". 

Un acte decidit a corre-cuita per la "urgència del moment", que ha aconseguit englobar personalitats de l'empresariat català com el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, i gran part del seu consell executiu; el president de la Fira de Barcelona, Pau Relat; la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; i una gran quantitat d'empresaris d'entre associats i comissions de Foment i Pimec, entre altres organitzacions. L'objectiu: mostrar la unitat de l'empresariat respecte el moment que viu Catalunya. 

En el manifest, les patronals han condemnat el fet que s'hagi celebrat aquest judici ja que "correspon a la política i no a la justícia liderar aquest conflicte cap a l'escenari del pacte". A més, també condemna la violència, "no serveix per a res i cal preservar l'economia i els llocs de treball", i també "demana als polítics que es posin les piles". 

González ha assegurat en el discurs de cloenda que "tot i la situació que estem visquent també passen coses bones", fent referència a diversos acords que s'han arribat a nivell d'entitats empresarials, "cosa que aporta esperança perquè dialogant la gent s'entén". Alhora, González ha recordat els presos i ha dit que "espera que un dia es pugui trobar una solució". En definitiva, el president de Pimec ha explicat que "s'ha de fer política de la bona" i "si no ho fan els polítics ho haurem de fer la societat, tot i que no és el camí adequat, i de ben segur que la societat sabrà trobar propostes i els agents socials som part de la societat". 

Finalment, Sánchez Llibre ha asseverat que "tenim l'oportunitat de ser un paper molt important en aquest moment", alhora que "representem entre Pimec i Foment al voltant de 600.000 empresaris i un PIB de 40.000 milions d'euros", a més, "els que estem aquí presents donem feina a més de 2,5 milions de treballadors i els representem a tots ells". En aquest sentit, "aquest acte ha de servir per demostrar que hi som a temps, de recuperar la normalitat i el prestigi de Catalunya, i de mantenir la legalitat i la seguretat jurídica que necessiten les nostres empreses". 

Alhora, el president de Foment ha asseverat que "cal aturar els actes de violència que s'han donat aquests dies" i ho ha fet dirigint-se a la societat civil però també a totes les administracions públiques, entre les quals ha mencionat l'Ajuntament de Barcelona, el Parlament de Catalunya i el govern català, "però sobretot al president de la Generalitat, Quim Torra, que ha de saber que pot comptar amb nosaltres i que cal que actuï ja perquè cal recuperar la nostra reputació, la marca Barcelona, la seguretat de la nostra ciutat i la mobilitat de les nostres infraestructures viàries". En aquest sentit, "no pot ser que cada dia hi hagi talls de carreteres per manifestacions i que perjudiquen la nostra economia". "Si aconseguim tot això, estarem treballant a favor del progrés i la imatge de Catalunya". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat